Welcome and thank you for visiting MamaFaiz.Com [MFC]..here is a place where I share and deliver my thoughts about health, beauty, motivation, natural suplemen.

I am Shareeza, your Shaklee Independent Distributor at Seri Kembangan, Selangor. Delivery throughout Malaysia
Shaklee ID: 570945 | shareeza80@gmail.com| 0163224122|FB:Cery
Blog mamafaiz.com dimiliki oleh Faizland Sdn Bhd (1043480-W)

Tips&Cerita magika setiap hari.. klik LIKE page MCsKK

"Ya Allah! Sesungguhnya aku berlindung kepada-Mu daripada kesusahan dan kesedihan; aku berlindung kepada-Mu daripada kelemahan dan kemalasan; aku berlindung kepada-Mu daripada sifat pengecut dan bakhil; dan aku berlindung kepada-Mu daripada beban hutang dan kekerasan manusia."

Search

Loading...

Thursday, October 18, 2012

Tips cantik wanita di usia 30-an

Salam sejahtera semua...sebut tentang tips cantik.. awet muda... ..or ape2 je la tips2 yg berkaitan.. kedut, anjal..laju jer orang nak klik klik.. kan kan.... Memandangkan saya dah pun masuk ke alam 30an.... (lebih tepat lagi, May 2012  genap 32thn)....jadi harini saya share tips2 cantik utk ladies 30an... haha...Saya ingat lagi satu rancangan TV ni bertahun2 yg dulu.. sorang artis ni.. tak ingat sape... erra fazira or maya karin.. seriously tak ingat (ni pun gejala awal 30an.. pelupa.. haha)..  pengacara tu interview artis tu.. dia tanya..apa rahsia awak nampak cantik.... artis tu jwb.. "i think i'm beautiful..... stiap kali saya tengok cermin.. saya percaya saya cantik.. dan saya rasa anda semua kene percaya that way... there is no secret.. rahsianya dlm minda anda... dan beautiful ni subjectif'..... waahhh.. betullah dia ckp.. bila saya dengar.. terus gi tgk cermin dan saya percaya saya cantik.... hahahha.. betul kan.. cantik ni subjektif. jika kita rasa kita tak cantik.. maka ia akan terpantul diwajah kita..jadi berhati2 dgn apa yg kita fikirkan yer kawan2... ..bak kata christina aguilera dlm lagunya..
"You're beautiful.........No matter what they say...Words can't bring you down... 
Oh no..You're beautiful....In every single way....Yes words can't bring you down..."

Okey.. straight to the point..ni saya simpulkan tips2 cantik saya di usia 30an (siapa lagi nak ckp saya cantik kalau tak diri sendiri kan...)
  • Rajin2kan diri rawat muka..jgn skip2 atau mengelat.. tak perlu berderet2.. memadai basic gunakan pembersih, penyegar , pelembap (siang dan mlm.. kalau yg siang pastikan lengkap dgn UV protection.. bahaya tauuu  terdedah pada pancaran matahari lama2..jadi kalau sayang kulit.. kene ada protection kay..set pencuci muka faveret saya sekarang ni adalah Nutriwhite.. ia setanding SKII)
  • Jadikan rutin mingguan amalkan masker semulajadi... ada byk resipi sy dah share sebelum ni.. resipi masker ESP+yogurt..  masker serbuk kolagen.. ..masker timun.. masker kapsul vitamin E ...masker susu.. eh macam2 laaa. nak dgn taknak jer.. semua bahan2 depan mata
  • Amalkan gaya hidup yg seimbang - dari segi pemakanan (kurangkan makanan berproses or yg segera, amalkan minum air plain sehari 8 gelas), senaman (rutin..tp bab senaman ni ,saya slalu ngelat..tak cukup push factor.. tunggu kene ada org teman.. )
  • Kawal stress dgn berhemah.. ingat WAHM (work at home mom) mcm saya ni takde stress ke.. lagi stresss tauu sbb skrg bisnes online saya sedang membesarrr. jadi lagi tinggi cabarannya...tapi stress cemana pun kenalah bijak handle kay.. tipsnya.. kene banyakkan senyuman walaupun dlm hati rasa mcm nak tikam org. Kalau saya.. pagi2 mmg mulakan hari dgn senyuman, istigfar, selawat, doa.. think positive all the time....
  • Dan semestinya pastikan badan mendapat nutrisi tambahan yg berkualiti.. bukan main telan sebarang2 suplemen or vitamin kay... - asasnya yang wajib utk wanita adalah protin, vitamin C, multivitamin, B-Complex & Omega ..saya gelarnya Hot 5 (menyesal saya tak  rajin mkn vitamin dari20an....ni dah 30an baru nak terhegeh2...haha...well.. better late than never.. right....Now, vitamin pilihan saya suplemen jenama Shaklee..anda bagaimana?)
Cukup tips2 cantik 30an tu.. banyak2 karang tak terbuat....saya share ni pun utk ingatkan diri sendiri supaya disiplin dan istiqamah.. hahaha..Okey ..sblum masuk tidur.. ni nak share gambar kami.. tiga supergorgeous mommies.. yg dah masuk ke alam 30an.. tapi kekal jelita dan perasan gorgeous.. hahaha.. ni gambar natural.. masing2 takde tepek2 bedak ke ..make up ker...bukan malas.. tapi natural beauty gitu...  rahsianya : amalkan mkn vitamin Shaklee.. hahaha (vitamin C, ESP, kolagen, GLA, vitalea, omega).. mcm banyakk kan.. actually nak kesan cepat,kolagen kena ada.. tapi if nak minimum.. memadai ESP+ Vitamin C)
yg tengah2 tu ,anak buah saya, Puan Aula..beliau sebaya dgn saya.. dan yg belah kiri.. cikpuan kita yg ayu.. Puteri Yusof.. dan yg kanan sekali adalah saya.. Mamafaiz si Kelip2..
Akhir sekali.. nak offer ni..Siapa2 beli ESP dari saya bulan ni.. saya bagi tips tambahan ekslusif utk dpt kulit gebu mulus.. anjal.. berseri...... bulan ni sahaja okey....bulan lain saya tak layan....sbb promosi ESP cuma October - ekslusif offer dari Shaklee (M) Sdn Bhd...
Sekian terima kasih.. berjumpa lagi di entry yang lain..saya nak g bancuh Collagen POwder sebelum masuk tidur kejap lagi.. Goodnite semua... jgn lupa apply rahsia cermin ajaib sebelum masuk tidur kay... 
Puan Shareeza [Cery] 
Shaklee Independent Distributor [ID No : 570945]
016-3224122| 038957448|shareeza80@gmail.com

0 ulasan:

 

Disclaimer #1

Sebarang penulisan di mamafaiz.com adalah perkongsian peribadi. Tiada kaitan dengan mana2 pihak samada hidup atau mati. Dilarang utk dicetak/disalin sekiranya bukan bertujuan utk perkongsian ilmu.

Disclaimer #2

Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose apa jua penyakit. Pembaca digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan

My Blog List

Statistic

MamaFaiz...~mom's favorite choice Copyright © 2010 . Designed by Whitey Mommy