Welcome and thank you for visiting MamaFaiz.Com [MFC]..here is a place where I share and deliver my thoughts about health, beauty, motivation, natural suplemen.

I am Shareeza, your Shaklee Independent Distributor at Seri Kembangan, Selangor. Delivery throughout Malaysia
Shaklee ID: 570945 | shareeza80@gmail.com| 0163224122|FB:Cery

Tips&Cerita magika setiap hari.. klik LIKE page MCsKK

"Ya Allah! Sesungguhnya aku berlindung kepada-Mu daripada kesusahan dan kesedihan; aku berlindung kepada-Mu daripada kelemahan dan kemalasan; aku berlindung kepada-Mu daripada sifat pengecut dan bakhil; dan aku berlindung kepada-Mu daripada beban hutang dan kekerasan manusia."

Search

Loading...

Monday, October 22, 2012

Kelebihan masker Vitamin C shaklee yg baru

Wanita dan vitamin C tak dpat dipisahkan..btul tak....kenapa? sbb vitamin C mmg sinonim dgn kecantikan...malah ada yg sanggup berbelanja lebih nak dptkan suntikan vitamin C lah dan mcm2 lagi lah..tapi skrg ni jgn risau.. takyah suntik2 dah.. sila mkn tablet vitamin C shaklee sahaja.. terbaekkkkk..kalau tidak, takkanlah stok vitamin C shaklee selalu habissssssss..licinnnnnn.. haha...
Secara amnya, vitamin C ni perlu utk mengekalkan kulit yg cantik malah ia merangsang pengeluaran kolagen... Vitamin C juga boleh mengurangkan garis-garis halus yang tidak diingini dan byk lagi kelebihan vitamin C.... Dan harini saya terpanggil nak update blog tentang masker menggunakan Vitamin C.. (Sblum ni dah share masker dgn Vitamin E lah.. masker dgn serbuk kolagen lah... dgn Vivix lah.. masker dgn ESP lah.. kan kan.. habis semua produk shaklee jadi masker..sib baik takde lagi yg try laundry powder jadi masker... ada yg lepas tu kene saman.. hahah). Okey2.. ni dia resipi cara buat masker menggunakan Vitamin C.. sila baca...(klik gbr utk image yg lebih jelas)
[gambar hakmilik Pn Najihah yg kini bertambah jelita sejak apply masker vitamin C.. phewwittt.]


 
Mengecutkan jerawat
Melembapkan kulit
Pori2 mengecil, muka lebih tegang, kulit lebih lembut
Syaratnya kena guna vitamic c shaklee.  Kenapa? sebab Vitamin C shaklee berbeza dengan jenama lain:
  1. Teknologi penghasilan Vitamin C Shaklee adalah sustained release.Kenapa perlu teknologi sustain release? Sebab vitamin c mudah musnah,bersifat larut air dan tidak dapat disimpan lama dalam badan. Sustained release adalah teknologi yang membantu Vitamin C untuk kekal lama dalam badan dimana hanya 100mg vitamin C dilepaskan ke dlm badan setiap sejam. 
  2. Satu tablet vitamin C Shaklee bersamaan dengan 7 setengah biji oren.
  3. Vitamin C Shaklee lengkap dgn bioflavonoid (bahan penting yang membantu penyerapan vitamin c dengan lebih baik).. dan vitamin C shaklee semulajadi tanpa bahan pewarna atau perisa tambahan
  Apa2 pun... testimoni di atas adalah pengalaman cikpuan Najihah..bole trial n error....takde kene mengena antara hidup dan mati. Ia tak bertujuam utk merawat mencegah atau mendiagnos apa jua penyakit...

wajah baru botol Vta C shaklee (belah kanan)..harga tetap sama
Saya sendiri teruja bila baca pengalaman Najihah.. bab cantik2 semua nak buat gakk.. tp kene rajin dan disiplinlah yer.... kalo rajin seminggu dua je. tak acii.. ni masker kolagen.... masker ESP ..masker vivix.. semua nak buat masker.. tp tak istiqamah.. tak menjadi gak.. hahah.. okey2... jom start azam baru..Selamat bermasker ye semua.... sekian tips cantik harini.. have a nice day everyone

Puan Shareeza [Cery]  
Shaklee Independent Distributor [ID No : 570945]
016-3224122| 038957448|shareeza80@gmail.com
 

0 ulasan:

 

Disclaimer #1

Sebarang penulisan di mamafaiz.com adalah perkongsian peribadi. Tiada kaitan dengan mana2 pihak samada hidup atau mati. Dilarang utk dicetak/disalin sekiranya bukan bertujuan utk perkongsian ilmu.

Disclaimer #2

Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose apa jua penyakit. Pembaca digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan

My Blog List

Statistic

MamaFaiz...~mom's favorite choice Copyright © 2010 . Designed by Whitey Mommy