Welcome and thank you for visiting MamaFaiz.Com [MFC]..here is a place where I share and deliver my thoughts about health, beauty, motivation, my life and also natural suplemen.

I am Shareeza, your Shaklee Independent Distributor at Seri Kembangan, Selangor. Delivery throughout Malaysia
Shaklee ID: 570945 | shareeza80@gmail.com| 0163224122|FB:Cery
Blog mamafaiz.com dimiliki oleh Faizland Sdn Bhd (1043480-W)

Tips&Cerita magika setiap hari.. klik LIKE page MCsKK

"Ya Allah! Sesungguhnya aku berlindung kepada-Mu daripada kesusahan dan kesedihan; aku berlindung kepada-Mu daripada kelemahan dan kemalasan; aku berlindung kepada-Mu daripada sifat pengecut dan bakhil; dan aku berlindung kepada-Mu daripada beban hutang dan kekerasan manusia."

Search

Loading...

Thursday, August 2, 2012

Set pencuci muka Nutriwhite :Ramuan lembut, semulajadi.

Selamat pagi semua.. Pagi ni saya nak berkongsi tentang antara favorite set pencuci muka saya. Saya mula2 guna set Nutriwhite time Shaklee launched it in Malaysia...sy tak ingat bile.. 4tahun lepas kot.. or 3years back... err tak ingatt..kene bukak milestone Shaklee..time tu saya masih di Miri... saya guna complete set and I love it..serious.marvellous.memang setanding produk mahal yg ada kat kaunter2 tu... bezanya, Nutrwhite ni harganya affordable dan packaging pun mmg menjimatkan..lepas 2thn,saya tukar brand lain..(sy mmg suke tukar brand pencuci muka setiap 2thn).. dan beberapa bulan lepas..saya kembali menggunakan set Nutriwhite... tak boleh tahan tgk feedback2 yg mengujakan di Lounge customer2 kami.. feedback mereka2 yg dah menggunakannya..set ni mmg laris kat Malaysia.. apa taknya, sampai stok kat Shaklee Branch pun asyik habis jer.
Set Nutriwhite yg lengkap mengandungi make up remover, foaming cleanser, softener (toner), daily essence, spot treatment, lotion with spf 15, overnight cream. Tapi sekarang saya gunakan kesemuanya kecuali yg daily essence tu, sbb kulit saya jenis sensitif, tak digalakkan essence tu .memadai yg basic -make up remover (beautician saya kata walaupun tak pakai mekap, sblum tidur kene gak cuci dgn make up remover dahulu sbb kulit muka terdedah dgn persekitaran,asap,etc ) cleanser, toner, daily lotion, dan spot treatment(yg ni mmg bagus kalau tona tak sekata or ada jeragat or utk cegah radang kulit.. bestt). Yg overnight cream tu saya tak guna hari2 sbb biasanya guna vitamin E sebagai masker sebelum tidur.. Di samping set nutriwhite, saya gune sekali gak set Enfuselle tapi harini kita tgk apa yg ada dlm set Nutriwhite ni...
sumber: shaklee
Ultimate Protection Whitening Lotion SPF 15-
Licin serta kaya dengan pati botani seperti Mulberi untuk mencegah kerosakan kulit kesan daripada cahaya matahari dan Mountain Arnica untuk menghilangkan radang kulit, pelembap yang bertindak daripada semua sudut ini melindungi anda daripada kesan-kesan memudaratkan cahaya matahari dan membantu membina daya ketahanan kulit terhadap kerosakan persekitaran

Overnight Renewal Whitening Cream-
Memperbaharui dan mengembalikan keremajaan kulit sewaktu tidur
Linden menyihatkan serta melembapkan kulit secara mendalam

Scullcap mencerah dan menghilangkan radang kulit

Vitamin C aktif mengurangkan tompok-tompok hitam serta mengembalikan keserian wajah

Pada waktu pagi, anda akan bangun dengan kulit yang gebu, halus, cerah dan berseri


Gentle Deep Foaming Cleanser-
Membersihkan dan menyegarkan kulit
Rumpai laut menghilangkan kekotoran, membuang sel-sel mati dan menegangkan

Alga Hijau menyahtoksin dan melembapkan

Strawberi Begonia mencerahkan dan mengimbangkan pigmen

Lembut dan menyegarkan


Soothing Radiance Whitening Softener-
Ia lembut dan mengembalikan kulit pada pH yang seimbang
Kulit berasa lebih segar dan tegang dengan Rosemary

Kudzu menegangkan dan mencerahkan

Marshmallow melembapkan


Gentle Action Makeup Remover-
Menjadikan kulit anda licin, lembut dan berseri
Tunas Pokok Bic menghilangkan sel mati dengan lembut tanpa meninggalkan kesan

Aloe Vera menyegarkan dan menegangkan kulit

Lembut, tidak berminyak, dan kulit anda akan kelihatan lebih berseri

Daily Defense Whitening Essence

Diformulasi dgn:

Bearberry untuk mencerahkan dan menegangkan kulit,

Strawberi Begonia untuk mengimbangkan pigmen

Kacang Soya untuk melembutkan dan mengurangkan tompok2hitam

Mulberi untuk mencegah daripada kerosakan kesan dari matahari

Vitamin C aktif ditambah untuk memperbaiki kulit, mengembalikan seri wajah

Spot Whitening Treatment-
Memperbaiki kesan-kesan matahari serta jeragat kulit dengan cepat
Kuasa pencerahan botani dihasilkan daripada pati Likuoris dan Peony, yang amat bernilai disebabkan kesannya dalam mencerahkan, melindungi serta menghilangkan radang kulit

Cats Claw menegangkan kulit

Vitamin C aktif membawa kecerahan untuk kulit dan lebih halus




Okeyla sekian utk cerita pagi ni...Jika berminat boleh contact saya.. while stock last yer.. sebab yg set ni memang selling fast... :)


Puan Shareeza [Cery] Shaklee Independent Distributor [ID No : 570945]
016-3224122| 038957448|shareeza80@gmail.com

0 ulasan:

 

Dah Baca?

Disclaimer #1

Sebarang penulisan di mamafaiz.com adalah perkongsian peribadi. Tiada kaitan dengan mana2 pihak samada hidup atau mati. Dilarang utk dicetak/disalin sekiranya bukan bertujuan utk perkongsian ilmu.

Disclaimer #2

Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose apa jua penyakit. Pembaca digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan

My Blog List

Statistic





MamaFaiz...~mom's favorite choice Copyright © 2010 . Designed by Whitey Mommy