Welcome and thank you for visiting MamaFaiz.Com [MFC]..here is a place where I share and deliver my thoughts about health, beauty, motivation, my life and also natural suplemen.

I am Shareeza, your Shaklee Independent Distributor at Shaftsbury Residence, Cyberjaya, Selangor. Delivery throughout Malaysia
Shaklee ID: 570945 | shareeza80@gmail.com| 0163224122|FB:Cery
Blog mamafaiz.com dimiliki oleh Faizland Sdn Bhd (1043480-W)

Cerita Magika setiap hari.. klik LIKE page MCsKK

"Ya Allah! Sesungguhnya aku berlindung kepada-Mu daripada kesusahan dan kesedihan; aku berlindung kepada-Mu daripada kelemahan dan kemalasan; aku berlindung kepada-Mu daripada sifat pengecut dan bakhil; dan aku berlindung kepada-Mu daripada beban hutang dan kekerasan manusia."

Search

Loading...

Sunday, July 5, 2015

Vivix bantu selesaikan masalah kesihatan serius

Shaklee dah lebih dari 50 tahun berada di pasaran, dan Vivix antara keluaran latest dari Shaklee, latest research and technology.. Latest tak latest pun , dah lebih kurang 5tahun rasanya masuk dalam market Malaysia. TAPI dah terbukti banyak membantu dalam masalah2 berikut:

• Diabetes
• Kolestrol tinggi
• Penyakit Kardiovaskular (Jantung)
• Tekanan Darah Tinggi
• Alzheimer atau nyanyuk
• Arthritis, Osteoporosis, Masalah sendi dan tulang
• Gout
• Letih
• Metabolisme badan RENDAH (antara sebab sukar turun berat badan)
• Masalah kulit dan bintik penuaan (kedut)
• Kanser dan tumor
• Katarak dan masalah mata
• Masalah saraf
• Lemah imun tahan daya badan - lambat sembuh

Saturday, July 4, 2015

Resipi ayam mentega rangup

Ini satu lagi resipi yang saya dah cuba, part bahan2 tu boleh adjust2 nak add on sos, gula, etc ikut cita rasa.. agak2 style.. :)
Juga saya ambil dari  blog Azlita, Blog dia gambar cantik2 dan penerangan pun best. Lengkap. Sesuai untuk saya yang amatur
--------------------
AYAM MENTEGA RANGUP
By : Diana

2 keping dada ayam ~ dihiris
2 tangkai daun kari ~ dihiris halus
4 biji cili padi ~ di cincang
60 gm mentega ~ boleh tambah jika ingin kuah lebih menyaluti ayam
1/2 biji bawang besar ~ dicincang
Tepung jagung secukupnya
Minyak untuk mengoreng terendam
Sedikit gula 


Bahan Perap
1/2 sudu teh perencah pati ayam Tumix
2 sudu teh gula
1 biji telur
1 sudu besar tepung jagung
1/2 sudu teh serbuk lada hitam
1/2 sudu teh serbuk lada putih
Garam secukup rasa

Gaul ayam bersama bahan perap dan perap ayam sebentar selama 20 minit
Saluti ayam tadi dengan tepung jagung
Kemudian goreng terendam
Setelah ayam masak kuning keemasan anagkat toskan minyak dan ketepikan

Dalam kuali cairkan mentega
masukkan bawang, daun kari dan cili padi
Tumis sehingga naik bau
Kemudian masukkan ayam dan gula
Gaul sebati
Angkat dan sedia dihidangkan

Friday, July 3, 2015

Puding Roti Nigella Lawson

Haa ini satu lagi resipi yang saya dah try yang saya nak simpan dalam blog ni. For sure nanti nak buat lagi. Resipi dari chef yang popular Nigella Lawson tu. Tak manis sangat dan tak muak sangat. Saya copy dari blog azlita yang glamor tu

------
CHOCOLATE CHIP BREAD PUDING
By : Nigella Lawson
Rujukan : Youtube




250 gm roti - anggaran 8- 10 keping
500 ml susu cair
125 ml double cream 
40 gm gula perang - ita tambah 20 gm lagi
3 biji telur
1 sudu teh esen vanila - ita tambah
100 gm choc chip
2 sudu gula pasir - untuk tabur atas puding

Panaskan oven 170 C
Sediakan loyang berukuran 23 cm atau 9 inc
Leserkan loyang dengan butter dan alas dasar loyang dengan baking paper
Boleh juga  gunakan  ramekins atau casserole.
Roti di potong kecil
Ita bakar dulu roti tu sekejap supaya roti tidak terlalu lembik bila di rendam. Dan kita juga akan dapat tekstur puding yang agak padat.
Susun roti dalam loyang, atau ramekins atau casserole.
Taburkan 100 gm choc chip.
Dalam satu bekas yang lain kita satukan, susu, double cream, gula perang, telur dan esen vanila.
Pukul sehingga adunan rata.
Tuangkan perlahan2 atas roti tadi supaya ia meresap dalam roti.
Teka-tekan rori supaya ia meresap adunan. 
Biarkan roti terendam sebentar selama lebih kurang 20 minit
Taburkan gula pasir atasnya. 
Bakar dalam oven pada suhu 170 C selama 40 minit

Sedia untuk di hidangkan.


Thursday, July 2, 2015

My Shaklee App kini di Iphone

Yeah... My Shaklee App dah available untuk iphone version.. Jemput download ye. Bisnes di hujung jari ja sekarang..hihi


Wednesday, July 1, 2015

Harga runtuh Vivix kembali lagi

Inilah yang saya tunggu-tunggu, memandangkan Vivix ni memang suplemen wajib kami suami isteri. Memang wajib beli time ada offer sebab jimat banyakkk. beratusss RM jimatt tuuu, boleh beli macam-macam. Offer ni sah sepanjang July tau



Monday, June 29, 2015

Kelebihan bioflavonoids dalam vitamin C Shaklee

Nak tahu tak, vitamin C yang saya telan setiap hari mengandungi 120mg bioflavonoid (25% dari bioflavonoid, diekstrak dari kulit buah lemon, orange, grapefruit).
Bioflavonoids adalah pigmen tumbuhan-tumbuhan yang dijumpai banyak di dalam buah-buahan sitrus. Ia mempunyai kemampuan meningkatkan keberkesanan Vitamin C dalam tubuh kita, melegakan inflamasi, menentang infeksi bakteria dan radikal bebas.
Dalam banyak2 produk Shaklee, Vit C ni lah yang selalu customer repeat order. Malah vit pertama yang suami saya cuba adalah Vitamin C ni, dan sampai sekarang dah 6 tahun, masih setia bercinta dengan Vitamin C ini
Sehari saya telan 5-6biji (untuk beauty,dos dicadangkan 3000mg) saya pilih Vitamin C jenama Shaklee. 1tablet bersamaan Vitamin C 553.00mg,Citrus Bioflavonoids Complex 120.00mg
Oh ya, bulan ni tawaran buy 6 free 1, boleh lah rembat. Jadi pembeli bijak gittewww!!
sharing is caring

Sunday, June 28, 2015

Cruise taman tamadun Islam di Terengganu


Ini gambar bulan lepas, petang ni baru dapat upload dalam blog. Gambar pun sempoi ja sebab kami sekeluarga bukan kaki bergambar..hihih. Nak cerita ni, dah bape kali gi Terengganu, tak tau pun kewujudan cruise kat TTI ni.  TTI = taman tamadun Islam. Kebetulan hari yang kami pergi tu, daily trip, ada masa terluang tengahari tu,sementara nak tunggu flite balik malam,  tu yang ter naik cruise ni. Menarik gak cruise 45minit ni.Siap lalu tepi Taj Mahal lagi tauuuu! masjid yang kat Spain tu pun kitorang lalu gak. Haa wajib korang naik cruise ni. Best!! hihi. 
 

Disclaimer #1

Sebarang penulisan di mamafaiz.com adalah perkongsian peribadi. Tiada kaitan dengan mana2 pihak samada hidup atau mati. Dilarang utk dicetak/disalin sekiranya bukan bertujuan utk perkongsian ilmu.

Disclaimer #2

Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose apa jua penyakit. Pembaca digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan

My Blog List

Statistic





MamaFaiz...~mom's favorite choice Copyright © 2010 . Designed by Whitey Mommy