Welcome and thank you for visiting MamaFaiz.Com [MFC]..here is a place where I share and deliver my thoughts about health, beauty, motivation, my life and also natural suplemen.

I am Shareeza, your Shaklee Independent Distributor at Shaftsbury Residence, Cyberjaya, Selangor. Delivery throughout Malaysia
Shaklee ID: 570945 | shareeza80@gmail.com| 0163224122|FB:Cery
Blog mamafaiz.com dimiliki oleh Faizland Sdn Bhd (1043480-W)

Follow my instagram rempahratus

Instagram
"Ya Allah! Sesungguhnya aku berlindung kepada-Mu daripada kesusahan dan kesedihan; aku berlindung kepada-Mu daripada kelemahan dan kemalasan; aku berlindung kepada-Mu daripada sifat pengecut dan bakhil; dan aku berlindung kepada-Mu daripada beban hutang dan kekerasan manusia."

Search

Loading...

Saturday, August 29, 2015

Khasiat labu kulit halus berseri

Tahu tak apa benda dalam gambar tu. Nidah siap potong2, Nampak macam tembikai pulak. Tapi ni sebenarnya labu, Mat saleh panggil ni pumpkin. u know pumpkin..hihi.. Kalau biasa tgk resipi matsaleh,mmg banyak guna pumpkin. 

Dan kalau nak tahu,Nabi Muhammad SAW nabi kesayangan kita pun suka makan labu tau. Labu ni banyak khasiat tau. Cuba korang gi search. 

Daripada apa yang saya search, labu ni bagus untuk masalah rabun malam, bagus untuk kulit halus berseri. Labu juga kaya dengan vitaminA dan antioksida yang memperlahankan proses penuaan serta memperbaiki sel sel dalam badan yang rosak. Labu juga bagus untuk masalah paru2. Sebut labu ni baru saya teringat yang bahan utama nutriferon adalah labu, patutlah serbuk nutriferon kaler kuning. Nutriferon tu hasil kajian selama 40 tahun yer. 

Banyak khasiat labu cuma ramai yang tak tahu. Saya ni pun sejak husband ajar baru saya tahu.Disebabkan dia suka labu lah saya kena search resipi donut, cucur, roti dan macam2 kuih yang berunsurkan labu

So lepas ni manfaatkan sepenuhnya labu tu. Jangan setakat buat masak lemak gulai jer.hihihihi

So far saya buat donut labu dan cucur labu. Sedap di tekak saya.hihihi. Nanti nak try roti labu lak. Resipi korang boleh rujuk facebook saya yer. Album Koleksi resipi yang dah ditest

Okey nanti saya sambung lagi

 

Friday, August 28, 2015

Rutin vitamin sekarang atau tunggu bila dah 50an

Ramai yang suka makan vitamin tak? Saya rasa macam tak ramai je. hihi.
Tapi kalau kita tengok wanita2 yang cun2.. jangan tengok time usia diorang 20an.. memangla mulus cantik..kolagen banyak lagi dalam badan time tu... Cer tengok umur diorang time 40an.. late 30an..50an... haa time tu kita boleh agak apa amalan pemakanan di awal 20an, 30an..
Tengok macam erra fazira, ziana zain, che ta, amy mastura, dan ramai lagi yang dah 40an, 50an, hatta 60an.. tp menten ja nampak macam awal 30an.. macam tak dimakan usia kan kan
haa tu semua sebab amalan pemakanan diorang.Salah satunya makanan tambahan.. bcomplex vitamin C protein, vitamin E, herba segala bagai..
Tak caya?
Takper, tunggu nanti umur dah 50 tengok cemana..hihi..bila umur korang 50,korang comparekan dengan kawan korang yang sebaya yang rajin makan makanan tambahan...hihi.. kalau time tu baru nak start...okey ja.. cuma masa yang dah berlalu tu tak dapat diulang semula.. dan lambat lah sikit efeknye
So mulakan harini gak tau..
 nak lebih faham lagi, cuba tengok mak kita, dah umur bape tapi awet muda kan kan.. Sebab pemakanan diorang lah..Orang dulu2 ni gaya pemakanan tak sama macam zaman sekarang..hihi

16 kelebihan Cinch untuk langsing dan cantik

Untuk stay fit dan beautiful,saya ambil protin ESP.
Tapi kalau korang nak stay fit dalam masa yang sama nak kurangkan berat badan, nah saya cadangkan Cinch
16 kelebihan Cinch untuk anda:
1. Memberikan rasa kenyang berjam-jam lamanya
2. Mengurangkan selera makan bagi anda yang tak boleh control nafsu makan
3.Memberi tenaga berpanjangan jadi anda tak cepat penat walaupun melakukan pelbagai aktiviti harian
4. Meningkatan metabolisme badan
5. Memelihara otot bagi mengelakkan anda gemuk semula dgn cepat bila dah kurus
6. Anda boleh mengambil carbo spt nasi dsb tetapi dgn kadar yg sedikit
7. Menghilangkan lemak yang berlebihan dan mengurangkan inci pada badan
8. Memberikan khasiat seperti satu hidangan tetapi dengan rasa seperti santapan manis/ pencuci mulut
9. Mengandungi Cinch Pro iaitu suatu campuran protein eksklusif yang diperkaya dengan asid amino leusine.
10. Diperkaya dengan Leucine untuk memelihara otot semasa anda mengurangkan berat badan
11. Terdapat 24 gram protein dalam setiap sajian bagi membolehkan anda berasa puas dan kenyang
12. Mempunyai kandungan serat yang tinggi iaitu 6 gram dalam setiap sajian
13. Nilai glisemia yang rendah untuk mengekalkan paras gula dalam darah yang normal dan mengekalkan tenaga
14. Memberi 35% atau lebih Nilai Harian (Daily Value) bagi 21 vitamin dan mineral yang penting
15. Tiada perisa, pewarna atau pemanis buatan
16. Soya bukan GMO


Kadang saya mix gak ESP dan Cinch ni. Sedapppp sangat tau flavor Cinch ni. Berpeluh2 pas minum tu, bertenaga rasa.
---
Segalanya disini
Blog: mamafaiz.com


Tips Superlovely Mom #7

Nah amik tips ni, pagi2 ni tak dapat nak tulis panjang, nanti petang2 sikit saya update lagi yer...hihi..  Busy mengalahkan menteri.. tapi busy cemana pun kena luang masa untuk yang tersayang okay

Thursday, August 27, 2015

Vitamin C Shaklee untuk kesihatan dan kecantikan

Pengambilan vitamin C Shaklee secara berterusan mampu meberikan kesan positif dari segi kecantikan dan kesihatan
Merangsang pembentukan kolagen
Mencerahkan kulit.
Melambatkan proses penuaan.
Menghalang pembetukan pigmen yang menyebabkan masalah jeragat.
Meningkatkan sistem imunisasi badan.
Membantu mengurangkan masalah alergi dan resdung.
Mengatasi masalah gusi berdarah.

Saya kongsikan sebab raaaamai yang cari vitamin C. Jadi pilih lah yang berkualiti.
---
Segalanya disini
Blog: mamafaiz.com

Wednesday, August 26, 2015

Tak semua multivitamin itu sama

1001 masalah kesihatan yang tak berkesudahan
cepat letih, gout, kolestrol tinggi, overwight, underweight, rambut gugur, kulit kering, jerawat, stress, low blood pressure,kurang selera, terlebih selera,otak slow
Macam2 penyakit, tapi nak makan pil vitamin banyak2 rasa macam malas kan kan.

Takpe2, untuk permulaan nah amik ni. VITALEA

Ambil 2biji sehari. Ia mengandungi 12 vitamin dan 15 mineral yang diperlukan oleh badan dalam komposisi yang seimbang. Setiap vitamin memerlukan vitamin yang lain dan mineral untuk membolehkan ia berfungsi dengan baik.


Tak semua multivitamin itu sama, tetapi Vitalea muktivitamin terbaik untuk anda
RempahRatus? Itu IG terbaru saya. Jemput follow

Hadiah best dari Shaklee trip London dan Italy

Beberapa hari lepas dapat SMS dari Shaklee, tentang jadual perjalanan trip ke Italy. Kalini kita naik Emirates Airlines. Yess!!!. Emirates antara yang saya suka. Syokk..
Rempahratus? Oh itu nama IG baru saya. jemputlah follow.
Pastu kemas2 wardrobe kat training room semalam, nampak replika kelabu ni. Berat tau replika ni. Tak tahu boleh gadai ke tak..hihi. Ni dapat 2 tahun lepas, trip ke London Paris percuma tahaan  dari Shaklee. Banyak dapat goodies free time trip ni. 
Tak sabar tunggu trip Italy, sure lagi banyak yang best2. Walaupun saya biasa travel sendiri 5-6 bintang, tapi tetap tak sama trip 5-6 bintang bersama Shaklee. Beza sangat tau.. hihi.. Tak caya cuba lah..hihi


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Dah Baca?

Disclaimer #1

Sebarang penulisan di mamafaiz.com adalah perkongsian peribadi. Tiada kaitan dengan mana2 pihak samada hidup atau mati. Dilarang utk dicetak/disalin sekiranya bukan bertujuan utk perkongsian ilmu.

Disclaimer #2

Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose apa jua penyakit. Pembaca digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan

My Blog List

Statistic





MamaFaiz...~mom's favorite choice Copyright © 2010 . Designed by Whitey Mommy