Welcome and thank you for visiting MamaFaiz.Com [MFC]..here is a place where I share and deliver my thoughts about health, beauty, motivation, my life and also natural suplemen.

I am Shareeza, your Shaklee Independent Distributor at Seri Kembangan, Selangor. Delivery throughout Malaysia
Shaklee ID: 570945 | shareeza80@gmail.com| 0163224122|FB:Cery
Blog mamafaiz.com dimiliki oleh Faizland Sdn Bhd (1043480-W)

Cerita Magika setiap hari.. klik LIKE page MCsKK

"Ya Allah! Sesungguhnya aku berlindung kepada-Mu daripada kesusahan dan kesedihan; aku berlindung kepada-Mu daripada kelemahan dan kemalasan; aku berlindung kepada-Mu daripada sifat pengecut dan bakhil; dan aku berlindung kepada-Mu daripada beban hutang dan kekerasan manusia."

Search

Loading...

Saturday, April 25, 2015

Mana tahan hari-hari 'makan' jams

Disebabkan "jams" ini lah saya struggle gila gila korbankan masa tenaga emosi untuk buat bisnes
Summary kisah saya:
*2003-2008 saya selesa di miri.tahu peluang biz Shaklee tapi tak heran sangat.
*Oct 2008 pindah KL,duty kat pulau indah.Boleh tahan lagi workload (anak jauh laki jauh..sabar lagi)
*Awal 2010 pindah keje klcc. Sehari 4jam habis masa dalam kereta ja makan 'jam'..tak boleh tahan!
*Apr 2010 nekad buat part time biz. Cabar diri 3tahun mesti skor.struggle gila2 komited 200%. 
*Yang syok tu, tak sampai pun 3 tahun bukan sahaja selesai problem takyah makan "jam" setiap hari tapi kini dah capai level residual income. Best?Fuh speechless.Bonus bulanan tak terkira dah. Syukur alhamdulillah. Misi tolong orang sekarang.


Saya bersedia bantu anda jika anda dah tak sanggup makan "jams" setiap hari.

Friday, April 24, 2015

Shaklee sebagai ejen antioksida saya memberi kesan yang menakjubkan

Minggu lepas saya tulis pentingnya antioksida kan kan kan. Okey harini saya dedahkan KENAPA jenama Shaklee menjadi EJEN ANTIOKSIDA pilihan:
VIVIX - Mengandungi 10x ganda resveratrol. Resveratrol merupakan sejenis Anti-Oksida.
CAROTOMAX- 1 hidangan CarotoMax adalah bersamaan dengan 89 raspberries, 102 pisang, 714 aprikot, 113g salmon dan 285 anggur

VITAMIN E COMPLEX- Mengandungi ekstrak grape seed. Kelebihan grape seed adalah Mempunyai kekuatan lebih 50 kali lebih daripada Vitamin E dan 18.4 kali lebih kuat dari Vitamin C. Dalam erti kata lain ekstrak biji anggur ini amat berkesan Menghalang radikal-radikal bebas yang boleh merosakkan sel serta amat baik utk awet muda dan utk memelihara kecantikan
S/R VITAMIN C - Kandungan Vitamin C yang tinggi.Sistem perlepasan berkekalan dalam menyalurkan Vitamin C yang menyamai kandungan satu setengah biji buah oren untuk setiap jam selama lima jam.
GLA COMPLEX - Mengandungi asid gamma linolenik (GLA) dari minyak borage, asid linolenik (LA), minyak bunga matahari dan vitamin E.Borage mengandungi GLA dua kali ganda yang lebih tinggi dari EPO. Borage juga adalah 3 kali lebih berkesan daripada EPO. Dari segi bioavailabiliti (kadar penyerapan ke dalam sel dan tisu). Bioavailabitinya dibuktikan secara klinikal.
----

Thursday, April 23, 2015

Yang mana satu minda kita


Jom didik minda kita untuk jadi minda orang luar biasa, minda jutawan.. Jutawan dunia akhirat.

Wednesday, April 22, 2015

Rahsia cantik luar dalam

Maskara,lipstik,pemerah pipi,concealer, bedak.. Semua tu penyelamat sementara masalah kulit anda...TAPI kalau anda bagi kulit anda 'MAKANAN' yang berkualiti, bila anda pakai bedak, kesan lebih optimum. Impaknya lebih maksima. 'MAKANAN' itulah penyelamat berpanjangan masalah kulit anda ie jerawat, noda tak sekata, kusam, berminyak, kering terlampau
Saya dah saksikan sendiri betapa ramai dalam group saya transform. Kalau dulu kena pakai bedak tebal baru rasa secure..sekarang pakai bedak nipis sahaja dah nampak terserlah anggun seri

Jadi tepatlah statement ni "kecantikan luaran bermula dari kecantikan dalaman"

Kalau usia late 20an,30an dah bukan phasa prevent tapi phasa merawat. Jadi mulakan hari ni rawat dan berikan 'MAKANAN' berkualiti untuk kulit anda. Baru lah berbaloi pakai foundation mahai2 tu.Kesan lagi best

.

Tuesday, April 21, 2015

Kesan bisnes Shaklee umpama kisah dongeng

Memang macam kisah dongeng kalau baca kisah2 mereka yang dah merasai Shaklee Effect ni. Tapi sebab saya sendiri dah rasainya, dan saya dah tengok ramai anak buah saya yang dapat kesan yang serupa maka kisah2 semua tu bukan kisah dongeng.
 Saya taknak tulis panjang2, kalau anda rasa anda rajin, sanggup korbankan masa,tenaga,emosi. InsyaAllah andalah orang yang saya cari untuk saya bimbing (ni bukan ayat iklan..hihihi)
Bisnes MLM umpama macam tanam pokok, kita semai harini, hasilnya kita tuai kemudian (bukan dalam satu malam atau satu bulan)
lain2 artikel menarik

Monday, April 20, 2015

Baik sebelum vs Gunakan Sebelum.. ada perbezaan!!

Ada beza yer best before vs use before.. Haa cer check produk yang korang beli!!
Best before/Best by (baik sebelum) secara umumnya selamat dimakan selepas tarikh tertera,selagi tak bau pelik (gunakan judgement sendiri)
Use before pulak memang kena buang selepas tarikh tertera!
Makanan dalam tin/canister,frozen food,coklat biasanya menggunakan 'best before' dan bukannya use before

Kalau macam produk yang berserbuk dalam canister, pun saya bubuh dalam fridge. Keep fresh. Malah tepung gandum,gula dan segala macam barang saya bubuh dalam fridge saya tu. Ikutkan, letak anak saya si Faiz sekali..hiihhi..

Sunday, April 19, 2015

Bisnes MLM. Berjaya ada caranya, Gagal ada sebabnya

Pagi ni saya nak sentuh sedikit tentang bisnes MLM sebab bulan ni Shaklee (M) buat offer bonanza best. Jadi saya percaya ramai yang teruja nak cerita kat semua kawan2 dia bestnya bisnes MLM ini
Saya lihat ramai yang join MLM bisnes kerana impikan KEBEBASAN WANG, dan KEBEBASAN masa. Lagi2 bila baca 1001 cerita kejayaan pengedar2 bisnes MLM. Macam cerita dongeng.
Saya pun sama gak. 5 tahun lepas jeles tengok upline saya jadi surirumah tapi ada income dari bisnes MLM. Pastu pergi program recognition, jeles tengok speaker2 sharing kisah mereka dapat puluh ribu, ratus ribu. Fuh memang nak sangat. Itu antara sebab saya nak buat bisnes MLM ni
Tapi untuk dapat sama atau lebih hebat dari 'kisah2 dongeng pengedar MLM itu' tak semudah yang disangka yer. sebab bisnes MLM ni bukan untuk orang malas.hihi
Sebab tu saya percaya dengan fakta yang saya baca "Lebih 90% pengedar MLM di Malaysia menemui jalan kegagalan"
Saya sendiri gagal dalam bisnes MLM yang pertama sehinggakan malu nak tengok muka kawan2.
Tapi memang betul lah, orang malaysia ni bab kene tipu, tak serik dah jadi sinonim.
Sebab jauh disudut hati saya bisnes MLM ni walau orang kutuk cemana pun sebenarnya telah banyak mengubah nasib orang miskin. miskin masa, miskin duit.
Dan setelah berjaya dalam bisnes MLM kedua yang saya ceburi ini, baru saya sedar, kita tak boleh cakap “tertipu” lagi. Kita bukan tertipu tapi kita sendiri tak faham MLM itu perniagaan apa.
Kenapa agak2nya 90%gagal. 
Antara sebabnya -tak faham konsep MLM, rata2 keluarkan modal dan tunggu je duit masuk, tunggu je orang datang nak beli, tak yakin pada diri sendiri, tak yakin pada company, pengaruh negatif dalam diri dan sekeliling banyak sangat, malas nak berkongsi tentang produk kat orang luar, asyik salahkan orang lain bukan salah diri sendiri

Nasihat saya , sebelum join bisnes MLM, pastikan anda faham dulu MLM tu bisnes apa.Jangan terburu-buru join hanya kerana kawan anda tayang gambar kereta mewah, rumah mewah. Pastikan sekurang2nya anda amik tahu tentang company, berapa lama dah bertahan,Faham sistem pemasaran yang ditawarkan. Kenali sejauh mana produk itu berkesan dan selamat
Ingat yer bertanya kepada yang BERJAYA, bukan bertanya pada yang gagal.Kalau nak sembang panjang, boleh buat appointment dengan saya [ Mamafaiz- 016 3224122]

Yer betul, bisnes MLM ni nak berjaya ada caranya. Kalau anda gagal pun ada sebabnya. MLM tak salah, yang salah adalah orangnya.
Jika anda dah nekad nak join MLM untuk mengubah gaya hidup anda, anda nakkan kebebasan wang, kebebasan masa, kesihatan, berada bersama yang tersayang, anda kena ikut cara mereka yang berjaya.
Once anda dah sign up untuk serius bisnes MLM.NAK TAKNAK ANDA KENA BUAT. Sebab anda yang tentukan nak join MLM, jadi anda lah juga yang kena tentukan kejayaan anda.
Kesimpulannya bisnes MLM BUKAN UNTUK ORANG MALAS, bukan untuk orang yang SUKA GOYANG KAKI
Gambar hiasan: sebahagian dari shaklee effect yang saya dah rasa sepanjang 5 tahun lebih dalam bisnes MLM.Anda bagaimana? Masih sibuk menyalahkan orang lain atau dah mulakan usaha anda hari ini?

 

Dah Baca?

Disclaimer #1

Sebarang penulisan di mamafaiz.com adalah perkongsian peribadi. Tiada kaitan dengan mana2 pihak samada hidup atau mati. Dilarang utk dicetak/disalin sekiranya bukan bertujuan utk perkongsian ilmu.

Disclaimer #2

Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose apa jua penyakit. Pembaca digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan

My Blog List

Statistic





MamaFaiz...~mom's favorite choice Copyright © 2010 . Designed by Whitey Mommy