Welcome and thank you for visiting MamaFaiz.Com [MFC]..here is a place where I share and deliver my thoughts about health, beauty, motivation, my life and also natural suplemen.

I am Shareeza, your Shaklee Independent Distributor at Seri Kembangan, Selangor. Delivery throughout Malaysia
Shaklee ID: 570945 | shareeza80@gmail.com| 0163224122|FB:Cery
Blog mamafaiz.com dimiliki oleh Faizland Sdn Bhd (1043480-W)

Cerita Magika setiap hari.. klik LIKE page MCsKK

"Ya Allah! Sesungguhnya aku berlindung kepada-Mu daripada kesusahan dan kesedihan; aku berlindung kepada-Mu daripada kelemahan dan kemalasan; aku berlindung kepada-Mu daripada sifat pengecut dan bakhil; dan aku berlindung kepada-Mu daripada beban hutang dan kekerasan manusia."

Search

Loading...

Thursday, March 5, 2015

Performance drink ganti air bergas atau sebarang air bergula/berwarna

Mulai hari ini, kalau nak hidang untuk tetamu, sila pilih Performance Drink untuk dihidangkan walau hanya seorang tetamu. No more air bergula,air bergas atau sebarang air berwarna.
Majlis minggu lepas di faizworld training centre, kami guna lebih kurang 4 tin. Bancuh pekat2, add on ice cube banyak. Nyamannnn. Dari tengahari sampai ke petang lebih dari cukup untuk 200 orang tetamu
PD satu2nya minuman isotonik bebas karbonat,kurang gula, bebas perasa,bebas pewarna tiruan
kalau nak rasa ala-ala ribena, add on VIVIX.. khas untuk tetamu VVIP

Wednesday, March 4, 2015

Benarkah soya membantu kulit pejal dan licin

"..kulit yang PEJAL dan LICIN bergantung kepada PROTEIN yang BAIK KUALITInya. Komponen utama kulit adalah keratin,kolagen dan elastin yang semuanya terjadi daripada protein. Kita disarankan MENGURANGKAN LEMAK dalam diet kita untuk memperolehi kulit yang cantik. Apabila anda mengurangkan lemak,automatik anda akan mengurangkan protein. kerana kebanyakan makanan yang BERPROTEIN yang kita gemari mengandungi lemak. Jadi bagaimana nak membekalkan protein untuk nutrisi kulit yang siha dan cantik?Inilah sebabnya saya dengan tegasnya mengesyorkan anda mengambil SUPLEMEN PROTEIN berasaskan SOYA yang berkualiti untuk melengkapi nutrisi kulit anda.." ~ Dr Bruce Miller
Rutin harian saya adalah membaca. Pagi ni baca topik 'makanan untuk kulit' tulisan Dr Bruce miller...tiba part protein.. isy terus rasa nak bangun gi bancuh ESP (Soy protein isolate powder)
Ha dan I nak beritahun ni. 
Bulan ni Shaklee buat promosi ESP .. Buy 6 free 1, Buy 2 diskaun 5%. Memang terbaikkk
klik imej untuk lebih jelas

Tuesday, March 3, 2015

Faizworld Training Centre menarik dan berbeza dari yang lain. Rebut Lucky draw jom

Alhamdulillah. February 2015 bulan kedua Faizworld Training centre meneruskan operasi. FTC menawarkan perkhidmatan dan kemudahan bertaraf 5 bintang tetapi yuran sangat murah. Entry ni sekadar nak imbas beberapa kelas yang berlangsung di Faizworld Training Centre, Bangi sepanjang February 2015

Ini kelas yang saya conduct untuk business leader group Jutawan Shaklee. Walaupun kelas ni saya yang conduct, saya tetap bayar sewa kat FTC yer..Rm50/day kalau weekdays. Korang pun caj sewanya sama ja kalau nak guna facilities FTC ni (walaupun owner, tapi kena disiplin lah kan bab duit kuar masuk ni.hihi)

Ini kelas Food Safety oleh Puan Nasra  (Ini public yang sewa) Macam menarik kelas ni.hihi.
Ini kelas oleh Master Laila dan leader2 beliau. 
Ini antara tarikan utama di faizworld training centre. kids room yang best gilerrr...hihihi. Dah tambah permainan baru. bestt..enjoy yaa
Ini sesi ekslusif dengan pengedar2 Lovely Shaklee
Ini kelas leader untuk Jutawan Shaklee
Ini kelas Bangkit untuk pengedar2 Shaklee anjuran Elly. Best memang rasa bersemangat
Ini kelas safety disewa oleh company Sapura (mereka sewa 5 hari dalam February) . Semoga puas hati
Ini pula kelas disewa oleh public. Kelas FB marketinfg oleh tuan sifu Amran.21/2-22/2
Ini juga kelas (safety) oleh Sapura untuk staff mereka
Ini kelas marketing dari fantastic team, group besar anak buah Master Hadha . Seronok dan penuh semangat diorang ni. Bertuah uoll.
Ini kelas blog,seo dan FB ads . Group PAF
Ini kelas bersama nutritionist Shaklee. topik langsing dan sihat
Ini kelas untuk business Leader Jutawan Shaklee
Ini kelas bersama nutritionist Shaklee. topik langsing dan sihat 
Okey sekian hari ini. Ada banyak lagi gambar menarik. Boleh tengok di page FB Faizworld Training Centre. 
Okay.Itu sahaja lah untuk hari ini. Sekadar nak luahkan rasa happy. Happy sebab training centre dah mula menaburkan bakti. Ikutkan sewa harian RM50/day dan RM200/day memang sangat murah. Tapi niat saya dan suami saya nak berikan yang terbaik untuk semua orang dapat rasa perkhidmatan bertaraf hotel 5 bintang.

Harapan saya semoga semua orang puas hati dan enjoy. Dan bersemangat nak conduct kelas atau pun hadir ke kelas. Booking segera ya sebab saya tengok jadual agak padat. Ramai dah start booking untuk March dan Apr.

Oh ya. satu lagi. Oleh sebab sambutan yang menggalakkan, boss kami bersetuju mengeluarkan sedikit bajet untuk beli hadiah lucky draw. Dan pihak Faizworld Training Centre dah pun umumkan kat page FB FTC. Saya kongsikan di sini. Klik poster untuk keterangan lanjut
Datang kelas di Faizworld Training Centre dan berpeluang memenangi hadiah lucky draw March 2015. iaitu voucer Petronas bernilai RM150. Jangan lupa isi form kat ofis FTC ya.



Monday, March 2, 2015

Shaklee dapat award 'Best Brand in MLM - Nutritional Supplement'

SATU-SATUnya brand MLM yang dapat award kat majlis ni (rujuk gambar dibawah)
"Shaklee dapat award Best Brands in MLM- Nutritional Supplement'
Tahniah Shaklee Malaysia dan saya tumpang bangga


Sunday, March 1, 2015

Bila kulit bagi signal...

Kalau baby kecil menangis, itu maknanya dia bagi signal.. SIGNAL samada dia nak kena peluk, or nak nenen or lapar...
Kalau kulit muka kerap berminyak lebih dari hari biasa, pakai pelembap pun muka jadi berminyak, itu pun maknanya kulit tu bagi signal..SIGNAL yang kulit tu dehidrat (kering,kurang air)
Bila kita baca kulit kering, tak bermaksud kena teguk bergelen-gelen air...Tapi semak kemampuan kulit nak serap air tu. Kalau teguk 2 gelen ,tapi yang kulit serap 0.0005% sahaja. pun sia sia.
Jadi bila kulit dah bagi SIGNAL, anda harus bertindak segera.Kalau tidak, banyak masalah kulit yang akan datang. jerawat,kulit kasar, kesan penuaan,
Apa yang anda boleh buat nak membantu keupayaan kulit 'serap air'?
-kurangkan/elakkan fast food
- jadikan VITAMIN teman baik anda (ambil B Complex yang lengkap dengan B3 dan B5, Vitamin C juga meningkatkan hidrasi. Lecitin juga sangat bagus untuk pelembap semulajadi dan berupaya menembusi epidermis kulit)
Pengambilan Vitalea 2 biji setiap hari membantu kulit 'sihat dan cantik'





Saturday, February 28, 2015

Pelanggan membeli disebabkan emosi

Fakta: "85% pelanggan membeli disebabkan emosi! Hanya 15% membeli berdasarkan logik"
I laaa tu yang dlm kategori 85% . Saya memng manfaatkan sebaiknya FAKTA 85% tu untuk diapplykan ke dalam bisnes ni.
Jangan salah faham.Saya tak mainkan emosi orang tapi saya memang suuuuuuker tekel emosi & hati orang.

Niat saya ikhlas sebab nak orang tahu produk ni bestttttt sangat. Bisnes ni bessttttt sangat. Takkan i nak simpan sorang kan.
Jadi bukan salah saya kalo emosi anda teruja nak beli produk,nak buat bisnes...hihi
klik imej untuk lebih jelas
Gambar hiasan- Ini sebahagian sahaja wajah2 si cantik jutawan. Si cantik yang dah tak keruan hidup dek bisnes dan produk Shaklee ni..hihi.Ada 20ribu orang lagi wajah2 Jutawan2 Shaklee dimana emosi mereka tak stabil,overeksaited dek sebab produk dan bisnes ni.hihi
Jadi kalau anda memang seorang peniaga, maka pastikan anda bijak menyentuh emosi pelanggan anda. Itulah antara rahsia hasil jualan anda mungkin berganda dari biasa.

Friday, February 27, 2015

Projek Baru Faizworld Training Centre - 1001 Tips Percuma

Projek BARU Faizworld Training Centre. Pastinya BERBEZA dengan yang lain. 
Projek 1001 tips PERCUMA.
1001 tips MENAKJUBkan setiap hari update di FB, Blog, IG oleh special dedicated team.Yang MENARIKnya semua tips adalah PERCUMA
Tips kewangan, Tips strategi pemasaran, Tips sihat. Tips travel, Tips agama, Tips Fesyen, Tips keluarga, Tips cantik, Tips pelaburan, Tips urus duit, Tips makanan, dan banyak lagi ... nak tips apa lagi?

Anda hanya perlu LIKE2 medium2 berikut untuk mendapatkan tips-tips percuma tersebut. DIJAMIN puas hati.
SATU2NYA training centre yang memastikan objektif kami tercapai iaitu 
>>Kegembiraan anda, kepuasan kami<<

 

Disclaimer #1

Sebarang penulisan di mamafaiz.com adalah perkongsian peribadi. Tiada kaitan dengan mana2 pihak samada hidup atau mati. Dilarang utk dicetak/disalin sekiranya bukan bertujuan utk perkongsian ilmu.

Disclaimer #2

Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose apa jua penyakit. Pembaca digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan

My Blog List

Statistic





MamaFaiz...~mom's favorite choice Copyright © 2010 . Designed by Whitey Mommy