Welcome and thank you for visiting MamaFaiz.Com [MFC]..here is a place where I share and deliver my thoughts about health, beauty, motivation, my life and also natural suplemen.

I am Shareeza, your Shaklee Independent Distributor at Seri Kembangan, Selangor. Delivery throughout Malaysia
Shaklee ID: 570945 | shareeza80@gmail.com| 0163224122|FB:Cery
Blog mamafaiz.com dimiliki oleh Faizland Sdn Bhd (1043480-W)

Cerita Magika setiap hari.. klik LIKE page MCsKK

"Ya Allah! Sesungguhnya aku berlindung kepada-Mu daripada kesusahan dan kesedihan; aku berlindung kepada-Mu daripada kelemahan dan kemalasan; aku berlindung kepada-Mu daripada sifat pengecut dan bakhil; dan aku berlindung kepada-Mu daripada beban hutang dan kekerasan manusia."

Search

Loading...

Wednesday, April 1, 2015

Rasa dah tua untuk pasang impian?


Tuesday, March 31, 2015

ESP sesuai untuk pesakit diabetes atau tinggi kolestrol?

Soalan: Boleh ke orang yang diabetis atau high cholestrol makan ESP ni? Tak berlebihan protin ke minum ESP?Makan ayam lagi,daging lagi..
Jawapan:
ESP pilihan tepat untuk semua individu.ESP zero fat, zero cholestrol dan yang penting ia rendah GI (Indeks Glisemik). Maksudnya glukos dibebaskan perlahan2 ke dalam darah. Pesakit diabetis kalau minum ESP memang akan bertenaga tanpa menyebabkan kadar gula naik.
Kita wajib amik protin dalam diet harian,sebab badan tak boleh nak hasilkan asid amino yang diperlukan, maka ESP pilihan yang tepat. Sehari amik 3 sudu besar pun tak jadi isu berlebihan sebab 3sudu besar bersamaan 14gram protin.
14gram tu kalau nak diikutkan tak cukup nak memenuhi keperluan protein harian kita, jadi kita tetap perlukan protein dari sumber makanan lain.
Cuma kita disyorkan mengambil suplemen protin berasaskan non-gmo SOYA yang BERKUALITI untuk dapat kulit yang PEJAL dan LICIN
Jadi amacam? Jom shake segelas ESP pagi ni.

Monday, March 30, 2015

Bisnes tanpa modal loan bank atau upah artis

Menariknya bisnes shaklee saya tanpa modal loan bank ataupun upah artis terkenal atau iklan berbayar kat tv3]
Biasanya kalau nak iklan kan produk kat TV, kosnya sangat tinggi cecah puluhan ribu, begitu juga kos untuk bayar model2 artis iklankan produk atau pun letak sepanduk2/billboard kat tepi highway tu. betul tak?
Saya start dengan bisnes ni 5 tahun yang lepas, cuma ada Rm200++ kat dalam dompet, saya buta IT,saya tiada blog,FB saya pun malu2 kucing ja time tu, diri sendiri pemalu tahap maksima, maluuu nak bukak mulut cerita pasal produk atau peluang bisnes.Bercakap memang tak reti

Bagaimana saya nak upah artis atau iklan kat kat TV ataupun iklan online kalau saya cuma ada RM200?
Haa itulah MENARIKnya. Saya upah diri saya sendiri. Saya gunakan diri sendiri untuk 'mengiklankan' produk saya. Blogspot free. Fb pun free time tu.
Mudah sangat, Ya, nampak mudah sebab orang kenal saya sekarang ja, time saya dah tuai hasil, tu yang nampak mudah.Cuba tanya apa saya buat 5 tahun lepas, lebih tepat lagi apa saya buat 2tahun pertama.
Inilah yang saya buat rutin setiap hari 'upah diri sendiri yang ZERO time tu', cabar diri setiap hari ,Aktif Blogwalking sehari 20x, update blog 2-3x sehari, posting kat FB 6x sehari, aktif fb-walking setiap hari..
Setiap hari, Bukan buat bila suka. Kenapa setiap hari? Sebab saya bukan siapa2. Kalau sekejap buat sekejap tidak, bagaimana orang nak nampak. yer tak.
Haa. Tiada lagi rahsia.
Ini antara muka2 yang asalnya zero, lama2 mereka jadi 'artis' dalam bisnes Shaklee
Dan nak bagitahu satu lagi point menarik bisnes yang tak perlu kos yang tinggi ni, bukan saya seorang yang jadi model tak berbayar, tetapi saya ada puluhan ribu 'model tak berbayar' dalam group saya. Menarik.
Kalau saya seorang yang 'buat iklan tak berbayar', impaknya let say 5%, tapi kalau 20ribu orang dalam organisasi saya ' buat iklan tak berbayar'.. agak2 besar tak impak?..hihi
Tapi jangan tak tahu, saya start dengan diri saya sendiri, sebelum lahirnya puluhan ribu 'model tak berbayar' yang buat iklan tak berbayar tu
Tiada jalan singkat menuju kejayaan. Saya ulang, Nak tahu mudah tak mudah, Haa cubalah. blogwalking sehari 20x, update blog 2-3x sehari, posting kat FB 6x sehari, aktif fb-walking setiap hari.
SETIAP HARI.

Sunday, March 29, 2015

Hari minggu gali ilmu nutrisi.

Aktiviti saya hari ini menghadiri bengkel nutrisi di Shaklee HQ, Sunway Pinnacle. Rasanya kali ketiga datang bengkel ni. Bukan nak kira berapa banyak, tak kisahlah kita dah pergi berapa kali, yang penting adalah selepas itu, Berapa banyak dah kita kongsikan apa yang kita belajar di facebok, di blog dan apa jua medium online or offline
Salah satu rahsia untuk berjaya dlm bisnes adalah 'gunung ilmu'. Kalau anda pilih bisnes Shaklee, inilah kelas yang perlu anda hadir.
Lagi banyak yang anda tahu tentang produk, lagi bertambah keyakinan anda untuk berkongsi.
Ilmu Allah itu sangat luas, seluas lautan,sebanyak buih-buih yang timbul dan daun-daun di mukabumi.

Tapi saya pergi setengah hari sahaja bengkel nutrisi tu. At least dapat jumpa anak2 buah, bagi skit2 tips2 rahsia untuk misi April mereka.

Lepas lunch teman Faiz pergi archery kat Sunway sebelah tu, lepas tu pecut nak kemaskan dia ke boarding school. Kena masuk sebelum 5.30. Lepas tu nak pecut terus gi KLIA pulak, flight ke Terengganu malam ni, Haa. gitu lah diary hidup saya. Memang penuh 24jam. Tak sempat rest walhal semalam closing bisnes pun busy 24jam. Ini pun klik klik internet sekejap sebab nak update blog. Sebab dah janji dengan diri, setiap hari mesti ada entry kat blog mamafaiz ni

Enjoy.....Takpe. work hard, pay hard

Yang penting jangan stress2. Bahaya stress ni.. boleh sebab banyak penyakit datang.

Saturday, March 28, 2015

Kesan menakjubkan untuk kanak-kanak rendah HB


Kita biasa dengar ibu2 hamil mengalami masalah rendah HB. Bahaya rendah HB ni tak kire lah hamil ke tidak. Jangan biarkan yer. Kalini beza sikit, bukan orang dewasa tapi kanak2 usia 4 tahun. Saya kongsikan coretan Puan Noriza, Ibu kepada 3 orang anak. Bagaimana dia berpuas hati selepas mengamalkan suplemen untuk anak beliau. 
Semoga bermanfaat buat anda diluar sana yang ada kes yang sama
----------------------------------------
Pagi2 ni nak citer sikit je...
Anak2 saya semua saya dah amalkan set kesihatan kanak2..kerana saya inginkan kesihatan anak2 berada di tahap yg memuaskan....

Ada cerita disebaliknya...

Alhamdulillah ada perubahan positif pada anak saya ...

Anak no 3 saya...Adam ni mengalami low HB iaitu 10 .. bacaan ni dah mcm HB org preggy lak... memang low bg seorang kanak yg baru berumur 4 tahun pd masa tu...

Sekarang ni HBnya dah meningkat kpd 11.50 dlm masa 3 mnths...anak saya baru je consume dlm bulan 11 last year.

 Alhamdulillah... skrg ni dah tak perlu dengar Adam cakap 'ibu dukung Adam...Adam letih lah..Adam letih nak jalan' dan kami juga dah tak perlu bawa stroller ke mana2 setiap kali kami semua kluar...alhamdulillah syukur sgt masalah Adam dah berkurang... saya akan tetap akan teruskan bagi supplement ini pada Adam sampai bila2....insyaallah...

Kita hanya berusaha...Allah yg menentukannya...

untuk pertanyaan produk set kanak2 ni... boleh direct call saya...insyaallah saya boleh bantu anda... saya tahu perasaan seorang ibu bilamana anak2 anda menghadapi masalah kesihatan..insyaalah..
Noriza : 016-322 5954
Sid : 1177270


Friday, March 27, 2015

1001 cara nak buat customer feel good always

 This biz is not about U. Its about making others feel good.

Jom apply dalam bisnes harian kita. Jom buat customer kita feel good always. 
Bagaimana caranya?
- doakan mereka yang baik2

- layan mereka dgn baik2

- berkongsi info yang bermanfaat buat mereka
- jadi pendengar yang baik untuk mereka
- berikan hadiah buat mereka
- ucapkan hari lahir atau ulangtahun mereka
-beri servis/konsultasi terbaik
-beri senyuman paling manis dari hati untuk mereka walau cume berkomunikasi di alam maya
-dan banyak lagi, renung2kan...

Thursday, March 26, 2015

Bagaimana bisnes dengan Shaklee bantu kurangkan GST?

Ramai yang risau bila Malaysia nak mula kutip GST. Maksudnya perbelanjaan bulanan bertambah. Ramai bagi cadangan suh buat bisnes bagai tapi takde yang bgtau dengan jelas bagaimana. 


Okey tadi dalam flight ke Santorini, saya terfikir idea ni. Maka saya kongsikan disini. Moga bermanfaat.



Ambil contoh Case 1,let say perbelanjaan bulanan anda RM3000.Perbelanjaan bulanan ni merangkumi semua- bil2,yuran2,makan minum,ansuran bulanan,semuanya
Additional GST 6%= 3000 x 6%= RM180

Ini bermaksud anda perlukan tambahan RM180 setiap bulan. Takkan nak pinjam orang atau bank tiap bulan,betul tak? Or takkan nak korek tabung saving tiap bulan
Mana nak dpt RM180?
Buat part time bisnes, yes!

Anda cuma perlu jual ( yes,jual.bisnes perlu ada jualbeli).
Cadangan jualan set cantik
6 tin ESP
6 botol Vit C 
4 botol Alfalfa
3 botol BComplex
3 botol Vitalea
1 botol Omega 
1 botol vit E

Dan anda akan dapat 11% bonus peribadi hasil jualan diatas lebih kurang RM206

Mudah bukan. Mudah sangat. Tak perlu jual beratus. Cuma fokus untuk bantu 6 orang diluar sana yang sedang mencari set cantik. (Rakyat malaysia ja ada 30juta, kita doa nak 6 orang ja.Insyaallah,Tuhan mudahkan niat kita)

Tak perlu risau mana nak korek untuk tambahan RM180 tiap bulan. Malah dapat extra RM20 (bolih belanja I coklat sebab bagi tips ni)

Oh ye, mungkin akan ada yang tanya,bagaimana nak jual?tiada kedai.malu nak bukak mulut. 

Ok mudah sahaja. Konsepnya SHARING. Semua orang ada masa 24jam, anda cuma perlu rajin update FB/blog setiap hari. 

Mudah sangat sebab saya dah pun bagi senarai set yang perlu anda fokus (set di atas cuma cadangan, anda bolih pilih set berdasarkan vit yg anda suka, dapat kan khidmat nasihat dari mentor bisnes anda). 

Saya percaya mentor anda pasti akan beri tips tambahan. Group saya ada ramai yang bersedia bantu anda.

Mudah bukan. Tiada lagi kerisauan mana nak cari tambahan wang tiap bulan.
Saya dah pun tunjuk cara bagaimana anda boleh dapat RM200 tiap bulan

Okey itu kalau kes perbelanjaan bulanan RM3000. Bagaimana kalau perbelanjaan bulanan RM5000, RM10k, RM2000, tak kisahlah berapa pun, konsepnya sama macam di atas. 

Ketahui berapa tambahan after GST, kira %bonus peribadi yang anda perlukan,listkan senarai produk,kemudian sharing and sharing. 

Thats All . Lepas tu tiap tengah bulan, tunggu bonus masuk.


Hubungi mana2 pengedar dalam group saya untuk ajar anda. Sebahagian dari mereka ada dalam gambar diatas. Pastikan Jutawan yang original
 

Disclaimer #1

Sebarang penulisan di mamafaiz.com adalah perkongsian peribadi. Tiada kaitan dengan mana2 pihak samada hidup atau mati. Dilarang utk dicetak/disalin sekiranya bukan bertujuan utk perkongsian ilmu.

Disclaimer #2

Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose apa jua penyakit. Pembaca digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan

My Blog List

Statistic





MamaFaiz...~mom's favorite choice Copyright © 2010 . Designed by Whitey Mommy