Welcome and thank you for visiting MamaFaiz.Com [MFC]..here is a place where I share and deliver my thoughts about health, beauty, motivation, natural suplemen.

I am Shareeza, your Shaklee Independent Distributor at Seri Kembangan, Selangor. Delivery throughout Malaysia
Shaklee ID: 570945 | shareeza80@gmail.com| 0163224122|FB:Cery

Tips&Cerita magika setiap hari.. klik LIKE page MCsKK

"Ya Allah! Sesungguhnya aku berlindung kepada-Mu daripada kesusahan dan kesedihan; aku berlindung kepada-Mu daripada kelemahan dan kemalasan; aku berlindung kepada-Mu daripada sifat pengecut dan bakhil; dan aku berlindung kepada-Mu daripada beban hutang dan kekerasan manusia."

Search

Loading...

Monday, October 20, 2014

Jus buah lazat menggunakan JuicePresso

Saya memang suka jus buah.. semua orang pun tahu makan buah banyak khasiat. jus buah pun tak kurang gak khasiatnya. Selama ni memang selalu gak lah blend buah2 kat rumah tu..walaupun takdelah setiap hari. tapi guna blender biasa tu jer
Dan nak dijadikan cerita 5bulan lepas saya nampak iklan Sarah, kawan FB merangkap installer coway kat opis dan kat rumah I ni.. (makk aii dah 5 bulan lepas baru harini nak kongsi cerita ni..hihi.. better late than never..yer tak..) Dia iklankan coway ada penapis buah.. namanya 'Juice Presso'.. I ni tak boleh tengok iklan2 benda2 yang I minat, memang bulat mata.. lagi2 bentuknya sangat cantik...korang google lah apa itu juice presso coway... I pun cakap nak order satu.. lupa lak tanya harga..hhi.. dan disebabkan i sibuk lupa nak reply follow up si Sarah ni maka kisah juice presso tu berlalu begitu sahaja...I kan busy.. hihi.. 

Tapi 2 bulan lepas, Ofis Faizland berpindah ke Paragon Bangi.dan saya pun teringat blender yang cantik tu.. so call balik Sarah I cakap I nak order.. so dia pun datang buat demo bagai.. waahh memang kagum.. tak sama macam blender buah biasa.. no wonder la harga rm1500. hahaha.. berbaloi dengan kualiti.. Ini takde mata pisau macam dalam  blender tu.. juice presso guna teknik pemerahan...alaa macam mesin tebu tu..hihi... jadi just potong buah buah tu masuk dalam mesin juice presso yang comel tu tanpa masukkan air ataupun gula (waaa.. besttt)..memang pure juice buah.. nenas tu pun takyah potong kulit.. dan rasa buah yang dia demokan tu memang manissss.. nanas+epal+slice lemon..First time I rasa, memang beza dengan jus buah guna blender biasa..  tak tau nak describe cemana..tapi memang bezaaaaa saaangattttt .. tak terdescribe.. hanya mampu senyum dan tulis katblog ni..hihihi.. KOrang trylah sendiri.... Confirm beli,, Oh yer lupa nak bgtau, juice presso ni siap asingkan hampas2 tadi tu kat satu lagi bahagian..  haa bolehlah amik buat masker ke.. cekodok ke..hihi
Inilah juice presso koleksi kesayangan I..hihi
Dan sekarang setiap petang mesti minum segelas jus buah2an. biasanya campuran. Contoh

  1. Epal+Tembikai+Tomato
  2. Epal+Berries+Lemon
  3. Nenas + Berries + Epal
  4. Epal+ Tembikai + Lemon
  5. Tembikai + Carrot + Epal
  6. Kiwi + Epal + Tembikai
  7. dan macam2 lagi.. boleh google kat internet untuk mencari resipi
Ini gambar campuran epal+berries+lemon.. lazattt


Dan tak semestinya buah2an sahaja.. boleh campur gak dengan sayur2an.. so jadi la jus buah2an + sayur2an.. Saya belum  boleh terima lagi nak mix dengan sayur2an.. Ada satu artikel tadi saya baca 30hari bersama jus campuran, dia tulis, mulakan dulu dengan buah2an, lepas tu baru add dengan sayur2 seperti timun,brokolil, bayam dan macam2 lagi.. lama2 akan jadi kebiasaan kat tekak kita ni..hihi.. Nanti saya share.. so far buat buah2an campuran je.. Terima kasih PA2 yang tolong I sediakan jus2 ni...Apa2 pun blender JuicePresso ni memang best..

Jom korang, jadikan amalan makan buah atau minum jus buah asli atau campuran buah2an dan sayuran untuk cantik dan sihat. Lagi2 juice presso ni memang menghasilkan jus buah asli.. I love it so much


Sunday, October 19, 2014

Faiz dan taekwondo

Dah hampir 6 bulan Faiz join taekwondo..Baru2 ni mengadu taknak pergi lagi.. katanya sebab kena denda ketuk ketampi bagai. cikgu yang mengajar garang lah, penat lah, sakit kaki lah... Alahai macam2 betul anak manja sorang ni.. Saya kata ke Faiz.. 'Baguslah cikgu tu garang, dia denda kamu sebab sayang ke kamu lah... nak didik kamu jadi orang yang berguna.. bla bla blabl.. takkan lah dia nak berdondang sayang dengan kamu kalau kamu buat silap..blablablabla..".. 

gambar 6 bulan lepas.
Haa kan dah kena leter dengan mama.. Seminggu dua kali je sahaja kelas taekwondo, itupun kat sekolah yang sama tempat beliau belajar tahfiz. jadi takdelah leceh nak susun jadual harian beliau.. Semoga hati Faiz tetap nak habiskan sesi taekwondo sampai lah dapat black  belt. Jenuh nak pujuk anak sorang ni.... Ketuk ketampi tu bagus untuk kuatkan kaki beliau.. yer tak..hihi.. Yang sebenarya dia nak sangat main bola tiap petang... dia tak  tahu lagi tu kalau betul2 nak komited prektis main bola dengan real coach.. haaa lagi strict training.. lagi lah segala macam ketuk ketampi kena buat...

Lagipun kita kalau nak jadi insan hebat dan berjaya memang kena lalui macam2... kena marah, kena tegur..semua tu untuk didikan  tanda sayang.. betul kannnn... Macam kisah roti canai, cuba tengok roti canai yang lazat dan lembut tu.. sebelum terjadinya hasil begitu.. roti canai tu perlu ditumbuk,diuli,ditampar,dibaling,ditumbuk, haa dan macam2 lagi lah roti canai tu perlu lalui sebelum hasilnya manisssss

Sama gak macam dalam hidup kita ni, kalau kita nak jadi insan hebat, kita kena bersedia menerima teguran dan segala bentuk didikan oleh coach/mentor/cikgu kita. Anggap itu semua proses untuk menjadikan kita insan cemerlang ..InsyaAllah..

.

Thursday, October 9, 2014

Kenapa saya pilih GLA dari bunga borage dan bukan dari sumber EPO

Tahukah anda semua tentang pentingnya asid gamma-linolenik(GLA) untuk cantik & langsing. Wah dengar cantik dan langsing semua besar mata. GLA di kedai2 farmasi kebanyakkannya dijual dari sumber evening primrose oil (EPO). EPO mmg sinonim dengan wanita
Soalan lazim: Apa beza GLA Dan EPO? Shaklee takde jual EPO?
Jawapan simple: EPO kaya dengan GLA. Borage juga kaya dgn GLA. Kebanyakkan GLA yang sedia ada di pasaran dihasilkan daripada 
EPO. tetapi RAMAI YANG TAK TAHU kepekatan GLA berbeza dalam kedua2nya.BORAGE mengandungi GLA dua kali ganda yang lebih tinggi dari EPO. Dari segi bioavailabiliti (kadar penyerapan) BORAGE juga adalah 3 kali lebih berkesan daripada EPO.

Soalan yang patut anda tanya adalah: Patut beli EPO atau GLA Complex Shaklee?
Anda buat keputusan sendiri. Apa yang saya boleh beritahu adalah GLA COMPLEX Shaklee menggunakan bunga borage sebagai bahan utamanya.
Lagi soalan HOT: Kenapa produk shaklee disebut GLA COMPLEX?Kenapa tak disebut minyak borage je?
Kerana kandungannya memang COMPLEX.bukan sekadar borage. GLA Complex Shaklee mengandungi asid gamma linolenik (GLA) dari minyak borage, asid linolenik (LA), minyak bunga matahari dan vitamin E. Bioavailabitinya dibuktikan secara klinikal di mana ia mampu menyerap ke dalam sel dan tisu dengan lebih baik
Sekarang anda boleh jawab samaada nak EPO atau GLA Complex. 
Anda nilaikanlah sendiri. Jadilah pengguna yang bijak.Jangan pening2.

Saya dan rakan2 saya yang cantik2 dan jelita semuanya memilih GLA Complex.
notakaki: Ingat yer, GLA Complex bukan sahaja untuk wanita. Ia juga penting untuk kanak-kanak, remaja dan juga orang dewasa lelaki dan wanita.


Cuba lihat poster diatas. Ini dikongsikan kepada kami dalam Bengkel Nutrisi oleh Shaklee.  GLA Shaklee adalah dari bunga borage dan kandungan GLAnya tinggi antara 17%-25 berbanding jenama lain yang menggunakan sumber evening primrose atau sumber blackcurrant. Jadi memang bertuah lah siapa2 yang memilih GLA Complex Shaklee

Link tambahan 

Wednesday, October 8, 2014

Side Income.Si Beautiful dan Si Charming dari Jutawan sedia bantu

Saya percaya ramai tersentak dengan kenaikan minyak RON95.. atau dalam perkataan yang lain subsidi turun.Bagi saya yang anak seorang ni dan pendapatan bulanan seperti sekarang (alhamdulillah) mungkin tak terasa sangat. Tapi ramai diluar sana yang terasa kesan dan impak dari kenaikan minyak. Kos hidup meningkat bukan. Saya nasihatkan sama ada buat part time job atau pun ubah cara hidup (kurangkan kos bulanan semana yang mampu). Part time job di sini maksudnya lakukan sesuatu di masa lapang anda (hobi anda) sampai anda dapat raih extra income at least Rm200 sebulan. or Rm300 sebulan.or Rm500 sebulan.. Haa siapa nak bagi kan hatta Rm100 sebulan.. tambahan dari  gaji  yang sedia ada. Kurang2 lepas lah buat bayar instalment kereta ke, hutang rumah ke,duit pampers anak ke, duit babysitter anak ke,duit nak kumpul roadtax ke, duit tabung nakgi Maldive ke..hihihi

Saya dulu pun buat part time job ketika masih bekerja dengan Petronas Carigali. tapi time tu bukan sebab tak cukup duit tapi sebab aim nak resign dalam masa 3tahun. hihi. Dah tercapai dah pun. Kalau anda rasa anda nak cuba buat part time job bersama produk jenama Shaklee.. yes tak salah.. boleh cuba.. konsep Use-Share-Build. Sambil makan,sambil baca,sambil jana income. Badan sihat,hati pun riang. tak gitu. Tapi nak  buat semua tu kena ada mentor yang membantu. yang dah rasa side income tu. Jadi sini saya kongsikan 10 orang leader2 direct di bawah saya untuk membantu anda. Si Beautiful dan Si Charming. Mereka dah buktikan mereka boleh. Jadi InsyaAllah mereka akan bantu anda juga.Boleh hubungi mereka kalau berminat.Sedikit info mengenai mereka
  1. Fauziah [012-7640760] atau nama glamornya Cik Pau . Appointed Rank : Sr Co. Lama dah kenal dia ni sejak saya aktif berShaklee.dari zaman kami sama2 makan gaji lepas tu saya resign dulu. dan sekarang dia pun dah resign. Anak kandung ada 5 orang termasuk anak istimewa.Siapa sangka yer ibu hebat.First time dating kat Burger King.Ingat tak Cikpau. lepas tu susulan banyak kali dating di KLCC. Cikpau semangat walaupun beza usia dengan saya tapi dia tak pernah pandang rendah kat saya. I know u can do it Cik Pau. RCA betul2 kay..hihi.. 
  2. Rafaliah [012-2541296] .. Haa ini ibu cantik kepada dua orang anak lelaki yang comel. Beliau pun saya kenal melalui alam maya. Daripada zaman dia kerja kat Bangi,anak sorang (engineer kilang jepun) sampai lah sekarang dia dah tambah anak dan dah resign. Dan dah rasa macam2 shaklee effect. award,bonus,trip,leader2 yang dilahirkan dan banyak lagi.Syok baca dia kongsi life dia sekarang. Saya percaya dia happy dengan apa yang dia buat sekarang
  3. Noor Syuhada [017-9329859]. Haa si comel ini yang dah macam adik sendiri pun saya kenal melalui alam maya sahaja. Daripada customer kemudian jadi downline kemudian menjadi salah seorang bintang.Surirumah luar biasa lulusan Master luar negara. Ibu kepada tiga orang anak yang comel. Awal2 dulu saya selalu ke Bangi sebab hantar barang dan jumpa beliau .Tu yg rapat dah macam adik beradik. Sekarang dah pindah ke Terengganu
  4. Che Ku Rosiha [013-9220486]. Seorang lagi si cantik manis yang saya kenal di alam maya. Juga seorang engineer tapi dah resign dah. Ramai yer berhenti kerja lepas terjebak buat bisnes Shaklee. Bukan salah saya yer..hihi. Seeha yang ceria tapi kuat semangat. Sedikit demi sedikit rank dijejaki. Lagi dua langkah sahaja lagi nak ke Master.
  5. Nurfairuz binti Nardir [019-7428120]. Ini seorang lagi si adik manis yang saya kenal melalui alam maya. Ketika itu saya masih bekerja. Ada sekali tu saya kena outstation ke Paka, time tu saya risau dah bagaimana bisnes saya ni sebab kerja sure jadual pack,internet line pulak slow. Saya risau tapi Allah tu Maha Kaya. dihantarnya Fai kepada saya melalui alam maya saya kenal beliau dan ajak berbisnes.Sambil Fai bantu uruskan bisnes saya(poskan order yang masuk,checkkan emel saya),sambil tu gak fai belajar buat side income dengan Shaklee. Its a win win situation...sampai dia jadi Supervisor... Saya bangga dengan beliau sekarang. Beliau dah rasa banyak shaklee effect.. dah jadi WAHM..saya rasa banyak lagi wishlist beliau..Kalau dulu sikit2 nak nangis,tapi sekarang dah jadi iron mom.....sekarang ni beliau dah bergelar Coordi, ada leader2 dibawah beliau. dan dah jadi seorang ibu kepada seorang anak. kadang rasa nak menitik air mata bila teringat ini semua.. Bila teringat bagaimana saya jumpa diorang ni semua dan tengok diorang dah berjaya, menangis kadang2.. Oppsss.. emosi pulak.. okay kita sambung cerita
  6. Fazira [019-3368028]. Seorang lagi cantik manis.Ini juga saya kenal melalui alam maya.Sekarang sedang cuti tanpa gaji selama setahun. Beliau ingin berada dibawah bimbingan saya. Saya tak paksa saya  bantu seadanya. Sekarang dah jadi Coordinator,group pun dah besar. Jauh lagi perjalanan beliau  tapi saya percaya beliau seorang yang kuat semangat dan mampu pergi jauh
  7. Nurul Syuhada wahi.  [019-7062362]Seorang lagi kenalan alam maya. Majoriti memang saya kenal melalui alam maya. Beliau asalnya customer saya yang setia beli barang. Kemudian dia nyatakan hasrat nak bantu orang2 kampung. Memang rajin ibu berkerjaya ni. Anak dah tiga tau. Pernah satu trip ke KK bersama beliau .Trip percuma anjuran Shaklee. Ceria sentiasa tapi saya percaya dia kuat semangat dengan cabaran. Bukan mudah nak jaga anak kandung 3 orang dan beribu anak buah bisnes. Kerja hakiki lagi. Tapi dia tak pernah mengecewakan saya. 
  8. Rosli [019-3899900]dan Norainee .[019-2772000] Mereka berdua pasangan romantis sejoli ..hihi. Anak dah 7 yer.. Sebenarnya mereka berdua ni sepupu saya. Mula2 macam segan gak la sebab saya awal2 dulu saya lebih rapat dan sebarkan tentang shaklee ni kat strangers.. dengan kawan2 dan sedara mara saya segan.saya kan pemalu orangnya.. jadi bila sepupu datang nak berbisnes saya segan tapi tidak lah saya reject. Orang nak belajar saya memang alu2 kan. Saya puji diorang ni. semangat memang tinggi dan besar. Saya faham sebab keperluan hidup mereka pun tinggi nak sara anak 7 orang dah besar2. Pertama kali mereka datang kelas kat rumah saya di Bayan Villa. Saya tanya apa sebab nak buat Shaklee. Mereka cakap nak extra income RM5000 untuk tampung kos hidup. Saya cakap InsyaAllah. Kalau rajin, lebih punboleh.tapi kena kuat semangat la sebab buat bisnes ni tahun pertama ujian dan cabaran sangat kuat. Tak ramai yang bertahan tahun pertama ni. Saya risau gak kot diorang give up. lagi satu sebab diorang ni saudara saya. Kot karang jadi apa2, raya taknak balik kampung pulak masam2 muka.. hahaha. Tapi Alhamdulillah. mereka berdua ni tak mudah patah semangat. Di kala orang lain ada yang dah separuh jalan. Diorang masih bertahan.  Cabaran diorang,diorang sahaja yang tahu.ALhamdulillah lepas setahun setengah, bukan setakat rm5000 sebulan malah cecak 5 angka. Ye memang perjalanan diorang jauh lagi,sebab selagi diorang belum bergelar Master,selagi tu saya akan hambat diorang ni..hihihihii Saya nampak diorang ni memang bersemangat.Diorang tak boleh rest lagi. Dan diorang pun janji nak tolong lebih ramai orang dapat macam mana diorang dah rasa dalam bisnes Shaklee
  9. Nurul Aula. [012-2522007]  Haaa ini seorang lagi saudara saya. Ayah beliau ni pangkat sepupu dengan saya..Aula dan saya ni kami sama2 belajar di UTP. jurusan chemical engineering tapi kat UTP kami tak rapat sangat...yer la Aula kat UTP glamor tak macam I.. hihhi..  Tapi kami dapat tempat kerja yang sama iaitu di Petronas Carigali Miri. jadi housemate lagi tau. Jadi bila di Miri kami rapat. sama2 terjebak dengan MLM Omegatrend. Kami silap sebab MLM tu memang konsep salah. Oh nampak sangat jahil time tu. Tapi saya tak menyesal sebab dari situ banyak kami belajar. Jumpe jodoh pun time buat part time tu..hihihi. Lepas tu beliau sambung belajar pindah ke KL kami terpisah. Jadi bila saya buat bisnes Shaklee, saya stand alone. Dia nampak apa saya  buat. tapi dia tengok je. Dia support in term of jadi customer saya. Saya takde lah push dia walaupun saya tahu Aula ni potensi besar. Sehinggalah saya dah jana income puluh2 ribu dengan Shaklee baru beliau tersedar nakbuat  part time  bisnes gak. Alhamdulillah, saya bimbing dan sekarang beliau dah berjaya cecah rank Sr Co. Masih bekerja dengan Petronas KLCC, anak kandung pun dah bertambah jadi dua orang. Aula masih komited dengan bisnes Shaklee. 
  10. Shayida. Ini seorang lagi customer saya yang kenal melalui alam maya. Akhirnya menjadi business partner saya. Jauh di Brunei sana. tapi aktif sharing tentang Shaklee. Semangat tak pernah padam. saya bangga dengan beliau.
Okey cukup kot. Kalau nak cerita tentang mereka 10 orang ni rasanya sampai esok pun tak habis. Memang banyak cerita bersama mereka saya simpan dalam hati.Tak sempat nak luah semua di atas tu. Saya bangga dengan pencapaian mereka dan sejauh ini langkah mereka. Tuhan sahaja yang tahu apa yang saya rasa dalam hati saya. Alhamdulillah di atas perkenalan ini walau cuma di alam maya.Hajat saya nak tengok bukan sahaja berjaya tapi gembira dan sihat sentiasa. Doa saya sentiasa mengiringi mereka dan seluruh keluarga besar Jutawan.
 Korang yang nak jana extra income boleh contact mereka ni. Klik link nama di atas atau contact no hp yang saya share di atas. Sebab saya ada sediakan group khas EKSLUSIF untuk mereka ni.Boleh sambung borak kat sana
Inilah wajah2 coordinator2 direct dibawah saya.Pilihlah nak  mana satu.

Semalam ada sesi post mortem bersama mereka. Semangat semua nak bantu lebih ramai orang rasa shaklee effect

Okey cukup sampai sini saya potpet. Saya harap semoga niat dipermudahkan untuk membantu lebih ramai orang meringankan beban kos hidup bulan2. Bagaimana? Dengan cara buat extra job. buat sesuatu yang anda suka. Kalau anda suka produk Shaklee.anda boleh jadikan ia sebagai bisnes sampingan untuk meraih income. Takdelah hobi tu jadi sia2 yer tak..hihi.. Side income ni sekurang2nya dapat lah bantu anda dan yang tersayan.. betul tak..... Haa siapa nak bagi kan hatta Rm100 sebulan.. tambahan dari  gaji  yang sedia ada. Kurang2 lepas lah buat bayar instalment kereta ke, hutang rumah ke,duit pampers anak ke, duit babysitter anak ke,duit nak kumpul roadtax ke, duit tabung nakgi Maldive ke..hihihi

Sekian

Thursday, October 2, 2014

Senyuman insan luar biasa

Jom jadi insan luar biasa. Kena banyakkan senyum kalau nak jadi insan luar biasa hebat. hujan panas ribut petir pun kena maintain senyum
Gambar kenangan di Amsterdam Dec 2013

Wednesday, October 1, 2014

Kenapa saya pilih soya non-gmo

Memandangkan bulan ni Shaklee Malaysia buat promosi best iaitu ESP Buy 6 free 1 (haa boleh lah korang beli stok untuk diri sendiri atau kongsi dengan rakan2),jadi saya nak cerita sikit tentang ESP ni khasnya  perbezaan ESP berbanding jenama lain

Salah satu perbezaan ESP jenama Shaklee berbanding soya jenama lain adalah soya shaklee dibasuh dengan menggunakan air. Tahukah anda kebanyakan jenama soya di pasaran dibasuh menggunakan alkohol sebelum diproses.Alkohol ini menyebabkan isoflavanes didalam soya termusnah. Sedangkan isoflavanes ini lah yang penting dalam pencegahan kanser. Jadi kalau ada yang kata makan soya punca kanser, memanglah betul sebab soya yang dah diproses dah tiada khasiat isoflavanes . Berbeza dengan ESP Shaklee. Soya Shaklee dibasuh menggunakan air untuk mengekalkan isoflavanes, genistein dan daidzein dan juga keseluruhan kebaikan soya. 

Waktu mula2 saya beli ESP 6tahun dulu, saya takde la check soya shaklee dibasuh dengan air ker ape ke.. yang saya tahu saya perlukan produk untuk solve problem saya.. dan bila dah konsisten saya memang setia sebab ESP Shaklee ni bukan sahaja lazat tapi bestttt banyak giler khasiat.Kalau konsisten minum, kulit jadi cantik halus gebu, berseri,hilang parut jerawat,kulit tak kusam,badan langsing,sihat,awet muda, beri tenaga ekstra untuk superwoman (Ibu menyusu,ibu mengandung,ibu berpantang dan apa pun kerja seorang Ibu lah..hihi).

Lepas tu bila ramai kecoh kata soya punca kanser dan segala macam lagi isu panas yang keluar, haa baru lah nak studi tentang keistimewaan ESP jenama Shaklee.. dan ternyata tak salah pilihan saya.. ESP shaklee diperbuat dari soya non-GMO,dicuci dengan air,mengandungi lima vitamin B yang penting, rendah lemak ,bebas laktosa dan kolestrol

Kalau nak tahu lebih lanjut ,korang research lah yer. Bagi saya tak menyesal saya pilih ESP jenama Shaklee sebagai protin suplemen harian saya. Dan kalau korang nak  tahu satu lagi fakta best, Shaklee merupakan syarikat pertama yang mewujudkan suplemen protein  berasaskan kacang soya. Sebenarnya, pengasingan soya pertama yang pernah  dihasilkan adalah dicipta oleh Dr. Forest C. Shaklee pada tahun 1970an.  Selang beberapa tahun kemudian, beberapa ujian klinikal telah  membuktikan apa yang ditemui oleh Dr. Shaklee sebelumnya iaitu protein  soya merupakan sebuah blok binaan utama bagi membina kesihatan jangka  panjang..
Haa,shaklee bukan main perah kacang soya tadah dalam bekas2,tempek label, pos kat korang..hihi . tapi ini terbaik tauuu..Okay.anti saya cerita lagi

ESP pilihan saya
Link tambahan : ESP- soya terbaik non-GMO
Link lain yang menarik : ESP hot stuff untuk wanita
Ini promosi dari Shaklee Malaysia bulan ini.Klik imej untuk lebih jelas 
Info tambahan
 Isoflavanes- merendah kolestrol,mencegah risiko osteoporosis dan kanser
Genistein-mengekang pertumbuhan kanser.memusnahkan radikal bebas.Baik untuk pemulihan uterus,ovari,menopos,
Diadzein- anti tumor,pankreas,anti estrogern berguna untuk wanita menopos.

Tuesday, September 30, 2014

Hujung minggu di Grand Lexis, PD

Sebenarnya lama dah saya ke sini, Grand Lexis Port Dickson. Bulan April yang lepas. Baru petang ni dapat cerita. Nak kata dekat dari rumah kami tak jugak, jauh pun tak jugak....adalah dalam sejam..masuk exit Port Dickson lepas tu ikut je signboard or guna waze je.. senang je nak cari hotel ni. Saya teruja bila baca review tentang hotel ni sebab ada pool dalam setiap unit bilik. Jakun benar nampaknya ye macam lah terer sangat berenang..hihi. Sesuai lah untuk habiskan hujung minggu yang ada. Yer lah mana nak cari tengah2 KL privasi macam ni unless rumah you memang ada kolam renang sebiji..hihi.. Belum sempat bina lagi..hihi.Dok dalam mimpi lagi.

Okey balik cerita hotel ni, nak booking senang je, pergi ke laman utama Grand Lexis, pastu klik klik lah apa yang patut. pilih tarik, pilih jenis bilik. Kami pilih bilik yang kat tengah2 laut. Tengok gambar bilik saya yang saya share dibawah...siap kat lantai tu ada satu cermin boleh nampak laut kat bawah.. 

Tak sempat nak ambil gambar banyak2. sebab masa tak mengizinkan. Hanya stay 1 malam sahaja. Bertolak tengahari dari KL. Lepas tu Faiz dan abahnya pergi memancing. Yang best sebab ada pool.Memang berendam sakan dalam pool tu.sangat privasi. Best2.. Sesuai lah untuk kami tiga beranak. Untuk honeymoon lagi sesuai kot naa..hihi .Masa yang ada banyak didalam bilik je sebab pool tu. tak tengok sangat pemandangan laut kat luar, kurang menarik sikit..kat sini tak macam Maldives, dok bilik tengah laut, sokmo duk kat beranda bilik mengadap laut. Laut sangat cantik,nak mandi terjun je laut depan bilik tu dah macam kolam renang.. Oppsss Maldives la pulak.. mana boleh compare kan.. tak sesuai...sori2.. kita balik cerita kat PD balik okay.. Apa2 pun bagi saya Grand Lexis PD best.  Kami tak sempat nak try banyak lagi aktiviti2 yang ada disediakan, sebab stay semalaman sahaja. Next time kalau rasa nak makan angin hujung minggu, kami akan datang sini lagi. 
klik imej untuk lebih jelas. bilik di Grand Lexis PD
klik imej untuk lebih jelas. bilik di Grand Lexis PD
klik imej untuk lebih jelas. bilik di Grand Lexis PD
 Link menarik : Pengalaman manis kami di Maldives

 

Disclaimer #1

Sebarang penulisan di mamafaiz.com adalah perkongsian peribadi. Tiada kaitan dengan mana2 pihak samada hidup atau mati. Dilarang utk dicetak/disalin sekiranya bukan bertujuan utk perkongsian ilmu.

Disclaimer #2

Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose apa jua penyakit. Pembaca digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan

My Blog List

Statistic

MamaFaiz...~mom's favorite choice Copyright © 2010 . Designed by Whitey Mommy