Welcome and thank you for visiting MamaFaiz.Com [MFC]..here is a place where I share and deliver my thoughts about health, beauty, motivation, my life and also natural suplemen.

I am Shareeza, your Shaklee Independent Distributor at Seri Kembangan, Selangor. Delivery throughout Malaysia
Shaklee ID: 570945 | shareeza80@gmail.com| 0163224122|FB:Cery
Blog mamafaiz.com dimiliki oleh Faizland Sdn Bhd (1043480-W)

Tips&Cerita magika setiap hari.. klik LIKE page MCsKK

"Ya Allah! Sesungguhnya aku berlindung kepada-Mu daripada kesusahan dan kesedihan; aku berlindung kepada-Mu daripada kelemahan dan kemalasan; aku berlindung kepada-Mu daripada sifat pengecut dan bakhil; dan aku berlindung kepada-Mu daripada beban hutang dan kekerasan manusia."

Search

Loading...

Monday, December 15, 2014

Rajin update blog kalau nak jadi Jutawan macam MamaFaiz

Ramai orang tak tahu, asalnya, blog saya bukan nama mamafaiz. Tapi saya mula berblog pada Apr 2010 dengan nama blog everybodylovescery.blogspot.com (sebab suke rancanganTV everybody loves raymond). Lepas setahun, ringkaskan jadi mamafaiz.com (senang sebut dan sebab sayang sangat kat anaksaya, Faiz)
klik image untuk lebih jelas
Dan saya nak kongsikan disini, apa yang kita sebut,fikir, baca semuanya DOA.. Haa cuba lihat,setahun saya bubuh nama everybodylovescery tu.. Setahun jugalah orang doakan 'semua orang sayangkan cery'. Lepas tu orang DOA kan saya berjaya plak (saya pilih nama blog mamaFaiz. Dan maksud FAIZ tu berjaya)

Alhamdulillah dah hampir 4 tahun dan 8 bulan saya berblog. Dan  takde niat untuk  berhenti update blog. Blog adalah baby saya. Dulu tulis blog, syok sendiri. dah lah buh nama pun perasan....perasan semua sayang saya..hihi..Kalau nak diingatkan, phasa awal berblog rasa nak tergelak pulak, nak menangis pun ada.. orang takde komen banyak, yang gelakkan pun ramai. Tapi saya sentiasa tanam kat diri saya, orang suka apa  yang saya tulis dan kongsikan di blog. Dan saya yang akan rugi kalau saya tak update blog dan blogwalking. Orang lain tak rugi, Saya yang rugi tak ambil peluang untuk berkongsi 1001 info dan 1001 rasa yang saya ada.

  Jangan pernah berhenti update blog dan blogwalking. Anggap lah blog ni macam kita jana saham akhirat. Simpan semua info dan cerita2 yang positif dalamblog kita . Tulislah dari hati. InsyaAllah yang baca nanti pun akan meresap ke hati

 Keep on sharing,keep on giving.. at the end of the day,u will experience magic

 

Sunday, December 14, 2014

Cantik macam kulit orang Korea dengan bantuan Garlic Complex

Saya baru perasan, saya tak pernah tulis post tentang Garlic Complex. Kecil je botolnya, nampak macam tak penting. Tapi kalau orang yang memang dah tahu kebaikan khasiat bawang putih, haa memang akan setia order Garlic Complex Shaklee ni. Dan saya ni tak boleh tengok kalau vitamin2 yang berkait rapat untuk cantik, untuk kulit... Haa saya mesti masukkan dalam list untuk ditelan setiap hari..hihhii



So harini saya nak cerita lah tentang garlic (bawang putih). Kita sedia maklum, bawang putih telah lama digunakan secara tradisional untuk melegakan batuk, demam selesema dan melancarkan peredaran darah. 
Tapi harini saya nak kongsikan bagaimana Garlic ni boleh bantu kita cantikkan kulit kita macam kulit orang korea. Buat masker Bawang putih??? Oh tidakk , habis pijar muka karang..hihi. 

Sebenarnya saya teringat ketika saya menghadiri bengkel nutrisi beberapa bulan yang lepas, nutritionist tu ada bagitahu satu fakta. Dia kata cuba korang tengok artis2 korea kulit mereka putih mulus  gebu bersinar. Sebab mereka suka makan bawang putih. Makan mentah begitu sahaja yer. Takyah nak panggang bagai semua. 

Sejujurnya, nak kunyah begitu sahaja bawang putih tu amatlah menyukarkan saya. Nasib baiklah Shaklee ada solusinya. Setiap tablet Shaklee mengandungi 500mg  bawang putih. Jadi sehari mesti telan 2 biji Garlic (after heavy meal)

Dan kalau korang naktahu, antara ciri2 bawang putih adalah ia bersifat anti oksidan yang sangat kuat, anti bacterial dan antiviral. Dan yang saya tahu Garlic memang bagus untuk detoks cuci darah. 

Sebab tu kalau siapa2 yang ada masalah jerawat silalah ambil Garlic ni yer. Melainkan korang boleh kunyah bawang putih mentah sehari 7 ulas..hihi..Pengsannn.. Kalau takde masalah jerawat pun tak salah nak ambil Garlic Complex. Macam saya cakap tadi Garlic Complex banyak khasiatnya. Takkan taknak kulit mulus gebu glowing macam orang korea.. kan kan kan..
klik image untuk lebih jelas
Apa bezanya Garlic Complex jenama Shaklee dengan jenama lain. Okey itu saya cerita dalam tajuk yang lain pula.. Tunggu


* Produk ini tidak mengandungi perisa atau pewarna tiruan, pemanis atau pengawet.Ia bukan bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Saturday, December 13, 2014

Hadiah 'courage' dari CEO Shaklee untuk kami

Tiba- tiba saya terjumpa gambar ni. Oh ya medal yang ada tulisan COURAGE ni sangat istimewa bagi saya. Sebab ini hadiah istimewa dari CEO Shaklee. Saya teringat lagi, time tu CEO Shaklee Corporation . Roger sedang buat ucapan closing Global conference tu,beliau tiba2 cakap nak bagi hadiah untuk semua orang, Dia kata... Okey korang ,sila check bawah kerusi tempat duduk anda.."
klik imej untuk lebih jelas
Wahhh terus segar mata yang tengah mengantuk...pantang sebut free gift...Check2 bawah kerusi tengok ada lekat seketul medal.."Courage".. Ia sangat ekslusif sebab tak sumer kerusi ada ...berebut time tu semua orang check bawah kerusi masing2.. Memang surprise

Dan yang saya saaangat suke adalah word tu.. Courage.. Sangat bermakna dalam bisnes ini. Courage maksudnya ketabahan,kegagahan, keberanian..Untuk berjaya ke puncak, kunci utama adalah Courage.. betul tak. Tanpa keberanian, mimpi  takkan jadi kenyataan.

Friday, December 12, 2014

Rugi telan suplemen kalau anda tak detoks terlebih dahulu

Korang tahu tak kalau jerawat tumbuh sekitar bawah dagu, maksudnya ada masalah berkaitan perut (digestion). Maksudnya banyak toksin gak sebab tu stress,kurang tidur, letih terlampau. Semua punca dari toksin yang banyak dan sebab tu jerawat pun muncul kat dagu. Ini fakta yer bukan saya saja- saja reka
Sebab sejak saya balik dari travel 3minggu lepas, memang saya perasan saya sangat letih. dan memang saya kurang minum air. Haa kesan buruknya adalah jerawat pulak tumbuh kat bawah dagu ni. Isy2.. nampaknya kena memulakan program detoks.
klik imej untuk lebih jelas
Nak ambil apa untuk detoks? Detoks terbaik, setiap hari anda perlu ambil 10biji Alfalfa, 3biji DTX dan 2biji Garlic. Kalau ada Vivix lagi bagus, add on 1-2 sudu besar Vivix sebelum tidur. Dan pastikan anda minum air putih dengan banyak setiap hari. 
KALAU TAK DETOKS, sia-sia je kita semua  telan VITAMIN CANTIK banyak-banyak setiap hari, sebab detoks ini sebenarnya  membantu badan kita MENYERAP NUTRIEN pada tahap OPTIMUM. Bila usus dah bersih, maka vitamin2 yang anda makan untuk cantik berseri mulus gebus tu semua akan diserap pada kadar optimum. Best kan
Saya kongsi info ini di blog sebab saya percaya ramai yang nak kesan yang best bila makan suplemen untuk cantik , untuk slim or untuk apa-apa pun tapi mereka terlupa mereka perlu detoks terlebih dahulu. Barulah kesannya best. 



Thursday, December 11, 2014

Tiada lagi Collagen Shaklee. Beli sekarang Buy 3 Free 1

Saya rasa bersalah kalau saya tak kongsikan maklumat dibawah.


".Atas sebab garis panduan proses pendaftaran yang baharu dikenakan oleh kerajaan Malaysia, Collagen akan diberhentikan penjualan buat sementara waktu bermula 1 Januari 2015. Ini bermakna anda ada masa sehingga 31 Disember untuk membeli produk ini...Oleh kerana tempoh pendaftaran permohonan lesen produk yang baru akan mengambil masa 9 - 12 bulan, pihak Shaklee berbesar hati memberikan kepada anda PROMOSI beli 3 percuma 1.."

... Semalam dengar news ni ,terus I beli stok untuk sendiri. Lagipun yang ni expirednya lama lagi, cukup lah sampai diorang start jual  balik ujung  tahun depan kot.... Jadi, January nanti kalau anda pergi branch or HQ, takde dah yer.....tapi kalau nak gak boleh dapatkan dari pengedar2 yang ada stok.. tu pun kalau ada lah. kalau semua pakat simpan sendiri.. haaa menangis karang.. Jadi ambil peluang beli bulan ni .. lagi best sebab BUY 3 FREE 1


klik imej untuk  lebih jelas
Memang YEAR END SALE sungguh kali ni.. Vitamin C buy 6 free 1, Vitamin E buy 6 free 1.. ni Collagen pulak.. isy2,cantik sungguh..hihi

Wednesday, December 10, 2014

Kenapa saya perlu teruskan bisnes Shaklee?

"I am not in business for convincing people or just trying to recruit people, I am doing this to help people that want to help themselves, and want to make a change for their families.....I am very passionate about what I do....This company is a perfect fit for me and everything that I believe. Shaklee is built on the golden rule and doing what is right...Shaklee offers amazing nutrition lines, proteins, environmentally friendly cleaners, sports nutrition, anti-aging and more.Their products have zero compromise for any artificial ingredients and every product is made from nature.. I want my kids growing up knowing that I was there for them and I also have made a huge impact in the world....I can’t think of a better business model where I actually get paid to help other people and my success is based on how many people I help...."

~Bonnie(Mother of four great kids, married to her high school sweetheart, Bonnie thought she had everything she’d ever wanted. Until the day came when she realized she wanted something more.She found the answer in her Shaklee business. Bonnie writes a successful online blog that has attracted many Shaklee product users whom she helps to achieve their health goals. In addition, she has built a team of motivated Shaklee moms whom she coaches to achieve their life goals – the ability to make a contribution to their family income, to get out of debt, to enjoy more fun time with family, to be recognized for their achievements, and much, much more.Bonnie and her team have encouraged thousands to make healthier choices and achieve more of what they want from life)
klik imej untuk lebih jelas.Gambar kenangan...US Moms dan Malaysian Moms dalam sesi small talk during lunch di Long Beach,US bulan August yang lepas. Bonnie salah sorang dalam gambar ni.. kadang2 KENANGAN itu penting dan perlu. Perlu untuk menyuntik rasa CINTA DI HATI.. jika cinta dihati,keajaiban menanti.. betul kan.

itu sebahagian perkongsian dari Bonnie di blog beliau.SAMA SEPERTI APA YANG SAYA RASA DAN LALUI Motif saya share diblog ini?
>>Untuk muhasabah diri saya balik KENAPA saya perlu terus bertahan dalam bisnes Shaklee
>>Untuk berkongsi dengan anda,INSAN2 HEBAT yang mencari2 PELUANG untuk menjadi luarbiasa,untuk membantu yang tersayang,untuk merealisasikan impian.

Sebab tu kalau setiap kali saya rasa down nak quit business ni atau rasa putus asa, saya akan muhasabah balik dan tanya diri saya. Kenapa saya perlu teruskan dengan bisnes Shaklee. Kenapa? Apa sebenarnya yang saya nak capai. Apa niat saya? Saya sahaja yang ada jawapan kerana saya tak mampu tipu diri saya sendiri. Begitu juga dengan anda. Anda sahaja yang ada jawapan kenapa anda perlu teruskan bisnes Shaklee ini.

Tuesday, December 9, 2014

10 tips Jutawan

10 nasihat dari saya...dari hati ke hati.. untuk diri sendiri dan semoga bermanfaat buat semua yang datang singgah di blog mamafaiz. tak kenal maka tak cinta . tak amal maka tak rasa. Mari lah mulakan harini untuk berubah. semua orang pun nak jadi jutawan dunia dan akhirat. Ini lah 10 tips jutawan. 
klik imej untuk lebih jelas
 

Dah Baca?

Disclaimer #1

Sebarang penulisan di mamafaiz.com adalah perkongsian peribadi. Tiada kaitan dengan mana2 pihak samada hidup atau mati. Dilarang utk dicetak/disalin sekiranya bukan bertujuan utk perkongsian ilmu.

Disclaimer #2

Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose apa jua penyakit. Pembaca digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan

My Blog List

Statistic





MamaFaiz...~mom's favorite choice Copyright © 2010 . Designed by Whitey Mommy