Welcome and thank you for visiting MamaFaiz.Com [MFC]..here is a place where I share and deliver my thoughts about health, beauty, motivation, natural suplemen.

I am Shareeza, your Shaklee Independent Distributor at Seri Kembangan, Selangor. Delivery throughout Malaysia
Shaklee ID: 570945 | shareeza80@gmail.com| 0163224122| 0389574458|FB:Cery

Tips&Cerita magika setiap hari.. klik LIKE page MCsKK

"Ya Allah! Sesungguhnya aku berlindung kepada-Mu daripada kesusahan dan kesedihan; aku berlindung kepada-Mu daripada kelemahan dan kemalasan; aku berlindung kepada-Mu daripada sifat pengecut dan bakhil; dan aku berlindung kepada-Mu daripada beban hutang dan kekerasan manusia."

Search

Loading...

Thursday, September 18, 2014

Kenapa collagen powder Shaklee hanya ada di Malaysia

Saya nak tulis pendek je kali ni, nak cerita kenapa collagen powder produk jenama Shaklee hanya dipasarkan untuk pasaran Malaysia. Dalam banyak-banyak kolagen di pasaran, saya memilih jenama Shaklee sebab..hmm bukan semata-mata sebab saya ni distributor Shaklee. ada banyak sebab..I taknaklah  ulang la type sini..  korang baca semula kat link ni ada I cerita dulu.. klik kelebihan kolagen Shaklee

 Dan I nak tambah satu lagi, untuk pengetahuan korang, Collagen Powder Shaklee ni hanya ada di pasaran Malaysia tauuu.. Haritu kat Global Conference Shaklee di US, distributor Shaklee US jeles sebab kat sana tiada...hihi.. Haa so korang ni bertuah. Ada yang tanya saya kenapa kolagen hanya ada di Malaysia tapi tiada di market US...  Kalau i nak terangkan panjang lebar la pulak.. Saya ringkaskan macam ni lah .. Ini berdasarkan apa yang faham lah..hihi... Ada banyak sebab,faktor dan kriteria kenapa Collagen Powder hanya ada di Malaysia. 

Macam yang saya cerita sbelum ni, Shaklee akan buat kajian (R&D ) dahulu sebelum keluarkan satu-satu produk... bertahun ye....bukan main bancuh bancuh dan tempek label sahaja. Kajian untuk produk dihasilkan dibuat berdasarkan beberapa faktor contohnya siapa yang perlukan,apa bahan2 yg digunakan.bahan tu pulak berbahaya ke tidak, tempat untuk dipasarkan kena kaji gak.. kat negara mana, iklim negara,keperluan masyarakat,...and lots more factor kene amik kira..,, packaging pun tak sama untuk setiap negara.. Contoh mcm nutriferon dlm bntuk powder kat malaysia . kat sana dalam bentuk tablet...pastu packaging kat US botol besar2 tau.. teringat aritu produk Vitalea besar sungguh botol. Canister performance drink pun besar.. maybe market sana diorang suke botol besar2... kat Malaysia ni suka botol kecik2..hihi.. pastu kene ingat cuaca kat Malaysia tak sama mcm kat US,,, kulit org asia pun tak sama dengan kulit matsaleh... itu belum sentuh rules dan regulation KKM.. kementerian kesihatan malaysia.. .mesti halal.. bukan boleh main pek gitu jer,.jadi special untuk malaysia okay.... sbb tu team US kene pastikan produk yg dihasilkn utk org malaysia comply dgn regulation KKM malaysia.. 

Ketika NC di Malaysia bulan Jun lepas, ada saya tanya dengan Roger,. I tanya kenapa vitalizer gold ada kat US.. takde kat Malaysia.. smart tau packaging diorang.. 4 jenis vit dalam satu pek.. Roger ckp..byk faktor kene amik kira.. bukan boleh main terus antar kontena produk kat Malaysia..kene comply rules .. sbb certain negara tak benarkan pack byk jenis vitamin dalam satu pek...pastu teringat gak time borak2 lunch session dgn MOM2 kat US.. diorang pun takde cinch tea mcm kita.. cinch tea diorang flavor promegranet kalo tak silap I.. eh panjang lagi lak kalao nak cite.... Nantilah cerita lagi pasal ni

Korang layanlah gambar I dibawah ni dulu dan banyak info penting kat gambar tu,kesan-kesan dan faedah mengambil kolagen. Klik imej untuk lebih jelas. Nanti I sambung update blog lagi. I nak packing nak balik Malaysia ni. Sekarang ni ada kat bumi Swiss.

Friday, September 12, 2014

Dapat percuma Mealshakes sambil berpeluang menderma

Sekadar nak berkongsi berita terkini. Buat semua diluar sana yang beli set Mealshakes promosi dari Shaklee Malaysia bulan ini anda memang bertuah.. (set buy 3 free 1)
Bertuah kenapa? Sebab setiap kali anda membeli 'set tersebut, pihak Shaklee akan mengambil 10% dari hasil jualan untuk disalurkan ke 2000 keluarga kurang mampu selama setahun... Untuk maklumat lanjut klik poster dibawah.

Bagi saya program charity ni bagus. Dahlah orang yang beli tu dapat free setin mealshakes (bestt tuuu), lepas tu berpeluang gak membantu mereka yang kurang mampu..Haa takdelah satu pihak je yang beruntung.......alahai memang bertuah... 

Okaylah,saya pun nak  borong mealshakes ni.. mestilah borong untuk saya dan Faiz..... mealshakes ni kalau konsisten makan, kulit jadi cantik, langsing,anak yang makan pulak jadi cerdik,sihat.... Ini pengalaman saya dan Faiz lah... kalau you all percaya, korang beli lah..hihi.. tapi betul lah, mealshakes memang tak rugi consume setiap hari....efek memang best. (kalau tak, takkan lah stok mealshakes asyik sold out je kat Shaklee)
Dapat percuma Mealshakes sambil berpeluang menderma


Link menarik :
>>Cabaran 40 hari cantik bersama ESP & kolagen
>> Betul ke anak pintar bersama Mealshakes
>>Keistimewaan Collagen Shaklee
>>testimoni real selepas consume Collagen

Tuesday, September 9, 2014

Pengalaman manis bercuti di Maldives

Petang ni sementara ada masa tunggu nak ambil my son Faiz ni, mari saya cerita pendek kisah trip singkat saya 4 bulan lepas ke Maldives. Dah 4 bulan berlalu, tapi masih segar dan jelas keindahan pantainya. Pulau yang sangat cantik. Korang wajib pergi gak  tauuu...Takde planning pun nak pergi sebenarnya cuma bulan tu rasa exhausted, rasa nak release stress..so memang nak pergi somewhere ..pilihan no 1 semestinya.. Dok  terbayang bora bora tapi jauh sangat lah.... time tu bulan May.. takde cuti panjang.. yang ada cuma weekend sahaja..nampaknya kena pergi berdua sahajalah kalini.. tinggal Faiz kejap..hihi... so tanpa buang masa..saya pun apa lagi .. ON pc terus...klik klik MAS.. (my faveret airlines)... MAS ada direct flight to Maldives.. perjalanan dalam 4jam lebih.. klik klik setel.. lepas tu booking hotel.. pun klik klik je. cuma hotel yang saya nakk sangat dah fully book la pulak.. yerlah..dah sebab book last minit.... so book Sheraton Full Moon Resort..  yang ni pun okey gak... sangat bestttt dan cantik. Layanan staff pun okay sangat. Saya dan suami bertolak pada 16 May (Jumaat) Tiba airport Maldives malam dah. tapi ada 24 jam servis speedboat ke resort. Kat sana pengangkutan utama memang boat gitu.  sampai2 memang ada staff sheraton sambut semua so takyah risau... 

Hari pertama tiba resort dah tengah malam dah.. so takde nak buat ape sangat. Esok siangnya memang all out. Snorkeling, Candlelite dinner, Kayak, mandi2 kat laut beranda bilik. Last day pulak saya pergi water parachute, jalan2 kat pekan Maldives.. semuaaa kami layannn.... tapi cukup la dulu 2 malam di Maldives.. .Sailing sunset sambil tengok dolphin. haaa tu yang tak sempat buat.. . Ikutkan nak stay lagi.yerlah mana cukup 2 malam...singkat sangat,kos pun tinggi( flight ticket business class and resort bilik tengah laut) tapi berbaloi sbb rasa rilekss dan tenang sangat....Ni salah satu reward diri setelah kerja keras..hihihi Apa2 pun,pasti nak datang lagi.. cuma  pekan maldives sangat panas.. tapi kat resort tu  takde la pulak rasa panas sangat sebab angin sepoi2 bahasa... asyik main air je... lepak kat beranda bilik sambil tengok pemandangan cantik . saaangat cantik..rasa nak main air.. terus terjun jer..hihhi InsyaAllah nak datang lagi.. Sebab Maldives ada beribu pulau2 kecil yang cantik yang lain. 
Tapi sebelum tu nak ke pulau Bora Bora dulu. haa itu no 1 cantik di dunia. cuma sangat jauh.. Takpe. mana tahu hujung tahun ada rezeki boleh ke sana..

Gambar koleksi dari album Maldives di FB saya. ni sebahagian sahaja. Nak dapat feel lebih2,kena pergi sendiri dan saksikan keajaiban ciptaan Allah Swt.
Ini pemandangan dari atas katil.. haaa best betul. baring2 sambil tengok laut...

Ini lagi pemandangan dari beranda... bangun pagi terus tengok view yang cantik
Ini bilik honeymoon.. hihi

Ini view dari balkoni bilik kami

Sempat join parachute.. view dari atas MasyaAllah sangat cantik

Ini tempat kami tinggal sepanjang di Maldives.. Sheraton Full Moon

pantai yang sangat cantik
Air sangat jernih.
Ini aktiviti kami main2 air depan bilik tidur..hihi
Ini pula pemandangan depan resort. Time ni saya nak gi snorkeling.
Okey sekian coretan hari ini. Lagi panjang cerita lagi meleleh air liur teringat kat pulau Maldives. tak cukup gambar nak kongsikan semua view2 indah. ku simpan didalam hati sahaja...hihi .. Okay..Sambung lagi di lain entry 

Sunday, September 7, 2014

Pengalaman photoshoot bersama majalah Harmoni edisi September

Memandangkan kisah saya dah keluar dalam majalah Harmoni edisi 1-15 Sept, saya nak cerita sedikit kisah disebalik photoshoot itu..Saya compilekan sedikit gambar ketika penggambaran bersama team majalah Harmoni di rumah saya. Gambar di atas gambar dua bulan lepas....diorang semua yang terlibat pada hari tersebut memang sporting...yang gambar tengah2 tu bersama editor,wartawan dan hujung sekali baju hitam tu ex-CEO utusan (kalau saya tak silap) pun low profile jer.. yer lah. rumah I kecil je kot lah tak menepati standard diorang ni..hihi.. tetapi diorang semua mesra alam.. Kak Rahaiza, editor pun sangat banyak membantu time shooting ... yer lah, saya ni bab shooting ni yang lemah sikit....malu tahap gaban... nak bergambar tapi nak menyorok belakang pintu..so dia la tolong bgtau nak tengok tang mana nak gerak cemana,tangan buh kat mana, kaki buh kat mana..... hahahah kalau gambar2 untuk sendiri2, untuk selfie2 ke, untuk suker2 nak buh dalam album sendiri bolehlah ikut suke I jer...... tapi ni lain.. ni nak buat masuk majalah, so diorang nak pilih 2-3keping shot yang cantik2

Itulah, nak pakai sekeping dua.. tapi kena mekap bagai (oh malas betul mekap2 ni,rasa macam kartun tapi layankan je)... lepas tu kena salin 2-3 pasang baju.. nasib lah ada baju beli time NC haritu tak pakai lagi, dan satu lagi baju tu anak buah bagi....hihi.....Setengah hari gak ambil masa untuk siapkan semua, lepas tu borak2 jer lah...takdelah interview formal, borak dan gelak2....kalau nak cerita panjang memang sehari tak habis. so berhubung melalui email 

 Pengalaman baru bagi saya shooting haritu.. sebelum ni memang ada masuk majalah tapi kisah rumah Bayan Villa (lama dah dulu masuk mingguan wanita,kosmo dan ape ntah... tak ingat.. tapi tu kisah rumah saya... ada selit muka pun tapi takde kena mekap2 ni.. kejap jer klik klik...).. Kalini berbeza sebab memang zoom dan fokus kat muka I.. aiyoo maluuuuu.. hihi.. penat pun yer.. tu baru setengah hari...... cemanalah agaknya mereka yang memang real job artis dan model.. memang kena mekap 24jam, kena kejap2 salin baju....alahai tak cukup kuat saya nak masuk bidang tu... Jadinya saya kena setia dengan bisnes online..apa2 pun saya respek anda semua walau apa jua bidang pekerjaan annda

Dan gambar2 dibawah inilah hasilnya dari sesi photoshoot 2 bulan lepas. Semoga kisah saya yang terpapar dalam majalah Harmoni edisi 1-15 September 2014 bermanfaat untuk anda semua. 
Klik gambar untuk imej jelas



Saturday, September 6, 2014

Tentang Shaklee yang anda perlu tahu

Semalam termiss nak tulis entry tentang trip Maldives. okay sorry sorry... saya tetap akan tulis tapi kasi peluang saya nak cerita fakta2 best hari ini

Inilah barisan saintis Shaklee yang kami jumpa dalam lawatan ke ibupejabat Shaklee Corporation di Pleasanton, California bulan lepas. Setelah lebih 5 tahun consume Shaklee, tapi baru kalini berpeluang jumpa LIVE dengan semua saintis2 ni. Mereka lah yang terlibat dalam menjayakan ujikaji klinikal,kajian (R&D) utk produk baru dan lama
Beberapa fakta ringkas
  • Shaklee telah berada selama 55tahun dalam pasaran suplemen
  • Shaklee memastikan setiap bahan baru menjalani ujian supaya bebas dari lebih 350 bahan berbahaya
  • Shaklee menjalankan lebih dari 100ribu ujian kualiti setiap tahun untuk menjamin ketulenan tahap tertinggi dan tahap kualiti tertinggi
  • Dari segi pelaburan, Shaklee melaburkan 250juta USD untuk  ujian klinikal,kajian dan pembangunan (R&D)

Kalau nak ikutkan Shaklee tak wajib  buat clinical test (ujian klinikal) sebab produk Shaklee ni suplemen. Hanya ubat yang wajib buat ujian klinikal. Sebab tu tak semua pengeluar melakukannya (kos sangat tinggi untuk melakukan ujikaji klinikal). Tetapi Shaklee buat gak ujian klinikal. Kenapa? Sebab Shaklee keluarkan sesuatu produk bukan suka2, mereka nak pastikan kualiti dan hasil terbaik jadi diorang ada bajet untuk buat ujian klinikal. Pulak tu ujian klinikal bukan kat tikus ke musang ke arnab ke.. tapi kat manusia yer. Kalau produk tak elok, seribu orang yang consume, rasanya 1 orang je yang survive. Dan sure lah dah lama produk ini berkubur tapi kenapa dah bertahan lebih 55tahun. renung2kanlah yer.

Apa motif saya tulis ni semua? Macam saya tulis kat facebook saya, jangan rahsiakan apa sahaja yang anda tahu tentang Shaklee. yer tak. Jadi saya war2kan lah ni. 

Okey itu sahaja cerita harini.Nanti saya tulis lagi. Kepada anda yang baru nak mula makan, atau dah separuh jalan makan vitamin Shaklee, pastikan anda dapatkan vitamin ini daripada pengedar yang sah, yang tahu tentang vitamin, yang bukan sekadar jual dan beli sahaja. Kalau ada apa2 kemusykilan, contact pengedar anda, atau email direct ke Shaklee, Shaklee ada ramai dah sekarang nutrionist yang boleh memberi nasihat berkaitan. Sila rujuk ke laman baru Shaklee. cantik tau website baru mereka
klik website baru shaklee


Thursday, September 4, 2014

Ofis baru Faizland berwajah baru



Alhamdulillah, ofis  baru Faizlan Sdn Bhd & FaizWorld Holdings Sdn Bhd yang bertempat di Paragon 2, Bandar Baru bangi selamat dah siap boleh digunakan.. Haa ni gambar ofis.. tapi ni gambar lama.. gambar baru dah siap penuh 2 cermin besar (cermin wajib ada...rahsia jutawan gittewww..hihi). dan juga barang2 lain yang berterabur dalam bilik ni. Belum habis susun lagi. InsyaAllah minggu ni nak siap kemaskan semua. Nantilah dah cantik kemas semua saya snap gambar lagi ye.. 

Nak decorate cantik2 dan simple.. pastu plan nak bubuh gak 46 gambar master Jutawan kat dalam bilik saya (ala2 gallery master macam kat US haritu).yerlah.. bila2 kalau rindu kat diorang, bolehlah i tengok gallery tu..nak jumpa selalu tak dapat sebab semua jauh2 dah..... so kalau you all jadi master, boleh gak i tambah muke you all kat gallery dinding bilik I . Apa2 pun terima kasih kat pihak2 yang terlibat yang menjayakan siapnya pejabat.

Pejabat baru ni lengkap dengan bilik meeting (limit 10pax) so bolehlah saya gunakan untuk personal coaching.. So far, last 2 week dh start dah sesi magika  60minit.. setiap selasa-khamis hanya untuk 10 orang per sessi
Inilah bilik meeting yang ekslusif itu. Tapi belum habis deko lagi. Nanti sini pun nak bubuh gambar2 Master2.,
Training room untuk 50pax pulak di tingkat bawah. Yang ni tunggu sebulan lagi siap InsyaAllah. lengkap dengan playground kot....percuma untuk semua warga Jutawan. Kalau orang luar nak gunakan fasiliti training room Faizland ni boleh juga tapi ada bayaran sewa (no worry, harga best).. fasiliti lengkap dengan aircond,wifi,air coway,projector,meja,kerusi, whiteboard. 

Ojey sekian cerita harini. Saya nak sambung kemas bilik, Nanti saya sambung lagi  berceloteh kat blog. Esok nak cerita tentang trip Maldives plak.. dah janji tapi tak tulis2 lagi.

 

Disclaimer #1

Sebarang penulisan di mamafaiz.com adalah perkongsian peribadi. Tiada kaitan dengan mana2 pihak samada hidup atau mati. Dilarang utk dicetak/disalin sekiranya bukan bertujuan utk perkongsian ilmu.

Disclaimer #2

Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose apa jua penyakit. Pembaca digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan

My Blog List

Statistic

MamaFaiz...~mom's favorite choice Copyright © 2010 . Designed by Whitey Mommy