Welcome and thank you for visiting MamaFaiz.Com [MFC]..here is a place where I share and deliver my thoughts about health, beauty, motivation, my life and also natural suplemen.

I am Shareeza, your Shaklee Independent Distributor at Seri Kembangan, Selangor. Delivery throughout Malaysia
Shaklee ID: 570945 | shareeza80@gmail.com| 0163224122|FB:Cery
Blog mamafaiz.com dimiliki oleh Faizland Sdn Bhd (1043480-W)

Tips&Cerita magika setiap hari.. klik LIKE page MCsKK

"Ya Allah! Sesungguhnya aku berlindung kepada-Mu daripada kesusahan dan kesedihan; aku berlindung kepada-Mu daripada kelemahan dan kemalasan; aku berlindung kepada-Mu daripada sifat pengecut dan bakhil; dan aku berlindung kepada-Mu daripada beban hutang dan kekerasan manusia."

Search

Loading...

Monday, January 26, 2015

Meeting Room untuk disewa di Bandar Baru Bangi

Tumpang iklan jap kat blog mamafaiz ni. saya mewakili admin Faizworld Training Centre. 

BUSINES MEETING ROOM untuk di sewa di Faizworld Training Centre Bandar Baru Bangi


Anda perlukan bilik mesyuarat yang EKSLUSIF untuk perbincangan, perjumpaan.

Faizworld Training centre turut menawarkan bilik mesyuarat untuk di sewakan dengan kadar sewa yang berpatutan. 

klik gambar untuk imej lebih jelas
Bilik Mesyuarat ini mampu memuatkan sehingga 10 orang pada satu-satu masa. Kemudahan yang terdapat di bilik mesyuarat ini:
1. Kerusi dan meja
2. Projector dan 1 laptop
3. Percuma WIFI
4. White Board, Glass Board
5. Power Point dan Extension.
6. Alat Tulis
8. Tandas
9. Ruang solat

10. Kids Room disediakan di  tingkat 3

Kadar Sewaan mengikut jam
4 jam@ RM 50.00
8 jam @ RM 90.00

Sebarang tempahan boleh dibuat melalui panggilan telefon, email, atau kunjungan terus ke pejabat kami.

Faizworld Training Centre
D-12-3A, Block D
Paragon Point 2, Seksyen 9
Jalan Medan PB5
43650, Bandar Baru Bangi
emel : training_course@faizworld.com
Tel : 03-89289799, 0169219110

Peluk replika Vivix

Korang, bulan ni promosi Vivix tau. ada lagi 4 hari je lagi ni sebelum promosi berakhir
So kalau korang memang pengguna tegar Vivix ni, cepat rebut. I suka beli extra bulan di mana ada promosi Vivix sebab harga memang besttt sangat. So duit jimat tu boleh masuk tabung untuk gi holiday. Jadi pengguna bijak okay

gambar hiasan, Dapat peluk replika vivix yang bertempat di Shaklee HQ, di California US. Kenangan manis.

Sunday, January 25, 2015

Testimoni kisah rahim hampir kena buang

Saya rasa terpanggil nak kongsi kisah Fawiza kerana saya percaya berjuta wanita diluar sama yang ada kisah yang hampir serupa. Semoga bermanfaat 
--------------------------------

Saya mula berkenalan dengan vitamin-vitamin Shaklee ni pada Feb 2013 (diam xdiam dah2 tahun) jadi pengguna Shaklee

KenapaShaklee pilihan saya?
1.     Periods saya tak pernah teratur (PCOS & Endometrial Hyperplasia).
2.     Imunisasi badan saya lemah@kurang (asyik keluar masuk spital aja, Boss pun menyampah)
3.     Saya malas makan buah-buahan.

Kalauuolls semua pernah baca post2 saya kat FB sure uolls tahu kan yang saya pernah under pre cancer treatment since 2010. First time saya buat D&C (late 2009)kat Pusat Rawatan Islam Az Zahra, doctor cakap 60% drpd sampel dinding rahim saya adalah bunga2 kanser yg aktif. Time tu baru umur 30 tahun…mmg I nangis sepanjang perjalanan balik opis..boss suruh jumpa client pun I xnak..sbb mata I dah bengkak2..nangis punya pasal…hehhehe. Nak bagitau suami pun takut…macam2 Ifikirkan. Last2 I bagtau jugak after 3 days…

Thendoctor refers I ke HUKM Specialist…so bermula la new episode dlm hidup saya. 1stdoctor bg I makan pil utk kimoterapi, setahun jugak I telan ubat tu.. adaperubahan tapi I x tahan..rambut gugur,suka marah2..yang sedihnya xder nafsulangsung nak bersama suami. Dan suami selalu jadi mangsa tempat saya lepas kan geram. Sampai dia cakap dekat doctor, xada ubat lain ka yang boleh ganti…hehehe.Bagi I semua xkena time tu..doktor cakap I ni ‘ZOMBIE HIDUP’…hahahha…ban byaksangat ambik ubat.

Sepanjang treatment di HUKM since 2010 sampai Dec 2013, saya buat D&C 4kali..bayangkan..ada 1 tahun tu saya buat D&C sampai 2 kali.Penat..letih…semua ada. Tapi untuk sihat I tabahkan jua…kesian kan suami dan keluarga mertua sbb xder cucu lagi…time tu I hanya motivate my self dengan 1 perkataan ni aja…ALLAH SAYANG AKU..SEBAB TU DIA UJI AKU...itu yang menyebabkan saya terus berjuang walaupun doctor kata peluang terlampau tipis buat saya. Saya pernah dinasihatkan doctor untuk ambil anak angkat dan remove kan rahim kalau keadaan berterusan..lagi2 la I sedih.

Namun saya x bergantung pada ubat2 spital saja..saya mula membaca blog2 dan cara2 nkrawat penyakit saya ni. Then, Allah lorongkan hati saya untuk mencuba vitamin2Shaklee ni…sebab apa? Sebab yang paling utama..ianya SEMULAJADI…bebas daripada bahan kimia. Saya juga mintak 2nd opinion dan mula buat treatment bersama Dr Hamid Arsat pada March 2014. Selain drpd tu saya TETAP mengamalkan vitamin Shaklee (B-Complex, GLA,Omegaguard, Vitamin C & Vitalea) ..memang saya x tinggal sebab takut kena remove rahim punya pasal…hehehehe.

Syukur x pernah sekali saya pengsan sepanjang period lelama ni..yang paling lama 4 bulan …hahahaha..alhamdulillah saya anggap itu nikmat Allah berikan pada saya walaupun Dia uji saya dengan dugaan yang saya rasa mana2 isteri pun akan rasa very down sebab u x mampu nak menunaikan tanggungjawab u sebagai seorg isteri.Tapi Allah Maha Mengasihi, Dia anugerahkan suami yang tak pernah mengeluh dengan penyakit saya..tak xpernah mengeluhwalaupun semua kerja rumah dia yangbuat….hubby yang terima saya seadanya & hubby selalu cakap setiap penyakit Allah turunkan pasti ada penawarnya…cuma kita belum jumpa(ehh…sedih plak)hahahhaha.

Namun,Allah uji sekali lagi. Jan 2015 saya pengsan sebab period yang terlampau banyak…xpernah2 dalam tempoh 20 tahun (sejak umur 15) saya pengsan walaupundarah period banyak dan berketul2 keluar. Bukan sekali 3 kali saya pengsan..sampai terpaksa ambulan jemput la ke spital..hihihi. Sepanjang 8 hari saya spital,saya buat X-ray, abdomen CT Scan dan D&C sebab doctor nk tengok kalau2 simptom2 lama berulang kembali dan menganggu organ2 lain.

Alhamdulillah pada 14 Jan 2015 saya mendapat perkhabaran yang xpernah saya dan suami jangkakan….endometrium@uterus saya diklassifikasikan sebagai ‘endometriumpolyps with hormone  changes’. Dalam ertikata lain negative for malignancy or hyperplasia…just masalah hormoneaja…syukur sangat2.

Denganizin Allah dan rahmatnya …saya semakin sihat dan sembuh..tambahan pulak skrg saya ambik Vivix sebagai tonik ajaib saya…memang ajaib.

Semoga tahun ini menjanjikan permulaan yang baik dan penutup yang penuh bahagia dgnrahmat Allah buat saya dan suami. Insya Allah…amin…
Feel free to call/sms/watapps/email me @ 016 320 1568 fawizams@gmail.com SID 910984
 -----------
THANKS FAWIZA FOR SHARING.. semoga bermanfaat untuk 1001 wanita diluar sana

Saturday, January 24, 2015

Kesan manis Rafaliah seorang bekas jurutera menjadi pengguna dan pengedar Shaklee

Lia, Saya kenal beliau di alam maya..time tu saya baru start buat shaklee..macam2 dia tanya time nak beli tu..sabarrr je la akuu.hihi .. Dia hanya strangers,tapi saya anggap macam adikbradik..kire kembar la sbb sebaya hihi..
Zaman dia masih bekerja kat bangi,selalu gak dating plus coaching.

Ye dia mmg downline saya,tapi dia buat biz ni mcm bisnes dia sendiri.bukan sebab upline or bukan sebab orang lain tapi sebab biz ni sesuatu yg dia sayang..
Saya saksikan dari zaman dia kerja sampai la ni dah resign,anak dah dua, dah fulltime buat shaklee.. 
Saya saksikan juga anak dia dari asma teruk sampai sihat alhamdulillah aktif.. 
Dan satu lagi,cemana dia saving bonus bisnes bulan2, untuk upgrade kereta kecik ke keter baru besar.. 
Dan saving bulan2 bonus bisnes untuk bawak holiday bersama famili..
Air mata yang dia kumpul memang byk..tuhan je yang tahu.kerana dia tak zahirkannya diluar. Hanya ceria dan positif bila di facebook dan blog. Saya percaya dia takkan berhenti disini, kerana azam dia nak lahirkan lebih ramai insan hebat dalam group beliau..
Saya bertuah mengenali beliau.Moga Allah mudahkan niat dan usaha beliau..
Jika anda ibu yang bekerjaya yang ada niat nak kumpul duit bawa famili gi holiday atau nak ringankan beban keluarga,mungkin anda perlu rapatkan diri anda dengan Lia UmmiIrfan,bakal Master 2015.

 Dia dah buktikan dan ada banyak rahsia yang dia dah duplicate dari saya. Tak percaya? Baca kisah dia dibawah ini, lepas tu anda contact dia sendiri untuk rasa apa yang dia dah rasa

Pengalaman MANIS berbisnes Shaklee

Assalamualaikum dan selamat pagi semua.. apa kabar anda hari ini? Moga semuanya diberikan kesihatan yang baik di samping keluarga tercinta. AlhamduLILLAH.. suami dah ke tempat kerja, Irfan dah ke sekolah, Yusuf masih tidur, jadinya saya ada sedikit ruang dan masa untuk update blog berkongsi cerita pengalaman manis saya sepanjang berbisnes Shaklee.. :)

Saya start bisnes dan consume Shaklee tahun 2011. Ini entry pertama saya. Ambil Shaklee untuk berikan supplemen untuk Irfan yang ada masalah asthma. AlhamduLILLAH, kini dah 3 tahunberbisnes Irfan semakin sihat. Setahun pertama saya memang sungguh-sungguh berbisnes keraana saya punya push factor masa tu nak berhenti keja sebab nak jaga Irfan dirumah. Irfan tak boleh duduk di taska nasihat pakar kanak-kanak dia. Memang pening kepala mane nak letakkan Irfan jika saya masih bekerja. Bukan tak sayang kerja, saya masa tu Engineer, keja memang seronok, boss pun baik dan understanding.. tapi saya lebih sayangkan anak dan keluarga. Tahun 2012, saya berhenti keja dan fokus untuk buat bisnes Shaklee sepenuh masa di rumah. AlhamduLILLAH, sejak itu kesihatan Irfan bertambah baik, tidak kerap diserang asthma, makan minum pakai terjaga dan terurus dan saya dapat melihat Irfan membesar di depan mata saya sendiri. Satu kepuasan sebagai seorang ibu. 


Setelah berhenti keja saya betul-betul fokus dalam bisnes ni. Yelah dah ini je yang saya ada dan mampu buat.. hihi.. alhamduLILLAH Jan 2013, saya dapat Car Bonus. Seronok tak terkira. hihi... Bukan mudah nak capai target untuk Car Bonus ni tapi dengan izin ALLAH dan inilah rezeki anak-anak, saya dapat berikan kepada keluarga ini. Seronok juga sebab dapat bantu anak-anak bisnes saya naik rank. Dan tahun ni, setelah setahun 7 bulan menikmati car bonus, kami beli kereta baru yang lebih selesa untuk keluarga kami. 

Sejak berbisnes Shaklee ni juga actually saya dan keluarga dah dapat melancong ke 3 buah negara. 3 tahun berbisnes Shaklee, 3 buah negara kami dapat melancong. Kami dapat ke Australia, New Zealand dan China. AlhamduLILLAH. Melancong dengan menggunakan hasil bonus Shaklee. Kumpul setiap bulan tau.. hihi.. tak sentuh langsung duit gaji suami.. besttt sebab dah ada duit asingkan siap-siap untuk tujuan melancong.. kami sekeluarga minat travelling, jadinya mesti kumpul duit sikit-sikit untuk tujuan tersebut.. ececece.. hihi.. seronok melancong ke negara orang ni.. banyak ilmu kita peroleh.. macam-macam pengalaman menarik dan macam-macam kita tempuhi.. seronoknya hnaya mereka yang melancong ke luar negara je tau apa yang saya maksudkan ini.. hihi..

ni gambar masa kami ke Beijing, China.

Lagi satu, sejak berbisnes Shaklee ni dan mengamalkan vitamin-vitamin Shaklee, saya dapat menyusukan Yusuf sepenuhnya. AlhamduLILLAH.. 6 bulan secara exclusive dan sekarang ni Yusuf hampir 14 bulan masih dapat menyusukan dia.. rezeki anak.. selagi ada saya akan berikan.. seronok sebenarnya menyusukan anak ni.. yang paling seronok ialah berat badan tak naik-naik.. haha.. memang menten kurus gituuu... besttt.. takyah susah payah nak makan vitamin untuk kawal berat badan, menyusukan anak saje pun dah pasti boleh kurus.. dan sihatttt... :)

Ni gambar yusuf yang semakin cheeky... hasil dari susu ibu.. hihi..

Antara yang termanis lagi ialah apabila saya dapat membawa bersama-sama saya anak-anak dan cucu-cucu bisnes saya naik pentas bersama-sama untuk menerima award semasa National Conference dan semasa Motivation Rally baru-baru ini. Perasaan ini hanya ALLAH sahaja yang tahu.. susah nak digambarkan dengan kata-kata.. kerana inilah bukti saya dapat membantu mereka.. bila dapat membantu downlines ni perasaan ni lain rasanya... AlhamduLILLAH.. dengan izin ALLAH jua hendakNya..


Itulah dia serba sedikit pengalaman manis yang dapat saya kongsikan bersama anda semua.. Ada banyak lagi antaranya kami dapat memberi wang setiap bulan kepada keluarga di kampung yang mana masa kami bekerja dulu kadangkala je dapat beri.. yelah nak makan untuk sendiri pun cukup-cukup.. tapi sejak berbisnes Shaklee ni, kami dapat memberi setiap bulan.. berapa? Rahsiaaa... hahaha.. takleh reveal.. ececece.. 

Oklah, saya stop kat sini dulu, nanti kita sambung lagi.. best ke bisnes Shaklee ni? mestilah besttt... kalo tak, takkan saya nak share dengan uol kan... hihi..

Dipetik dari kisah lia dan shaklee

8 jenis makanan yang sama khasiat dengan 2tablet Vitalea untuk kanak-kanak

Kenapa saya berikan Faiz pil yang kat dalam dalam gambar tu (Itu lah vitalea untuk kanak-kanak, formula terbaru dari Shaklee)
klik imej untuk lebih jelas
Okay mari saya nak cerita kat korang. Untuk mendapat nutrien yang sama dengan pil dalam gambar tu (vitalea untuk kanak- kanak), anak kita perlu mengambil

  • 1.5 cawan tembikai
  • 6 oz oren jus
  • 8 oz gelas susu
  • 10 sudu besar mentega kacang
  • 4 cawan brokoli
  • 1.5 cawan bayam
  • 6.5 cawan tauge
  • 3 cawan kacang merah
Hmm, itu dia 8 jenis makanan yang sama khasiat dengan 2tablet vitalea untuk kanak-kanak. Untuk bullet point 4 yang atas tu insyaAllah Faiz boleh telan, tapi yang brokoli, bayam, tauge dan kacang merah tu saya tak dapat nak paksa. Faiz anak saya memang tak makan sayur buah hatta seurat bawang pun kalau dia jumpa dia lari.


Oleh yang demikian saya berikan dia 1-2biji Vitalea untuk kanak-kanak (skema tak ayat I, macam iklan TV lak). Tapi itulah kisah sebenarnya. Saya nak berikan yang terbaik untuk anak saya.Dan saya percaya semua ibu mahukan yang terbaik untuk anak mereka


Vitalea untuk kanak-kanak yang baru ni sedap sangat. Saya pun telan skali. Macam gula gula. Tapi ini tiada perasa dan pemanis tiruan dan pengawet tambahan juga tanpa gluten. Okay nanti saya sambung lagi cerita pasal vitalea ni



Friday, January 23, 2015

Sebab utama kenapa perlu kekal positif

Saya nak kongsi apa yang saya tengok kat satu rancangan realiti ni. Menarik sangat.
Ada sorang ejen hartanah ni sedang menghadapi phasa getir. Market sedang merudum so memang drop lah bisnes dia. Dia pun pergi jumpa nenek dia. Dia pun mengadu susah hati bagai blabla macam esok nak mati jer dia punya susah hati tu...
Nenek dia muka rilekss je seolah2 isu tu takde apa sangat. Power nenek dia. Nenek dia bagi nasihat sambil main indoor golf. Nenek dia cakap macam ni "Rileks, jangan susah hati..phasa sukar tu kejap jer.. Yang kau fikir teruk2 ni apasal. Dah gi buat parti. Enjoy. Nanti phasa sukar ni akan berlalu gak.. "
Cucu dia muka berkerut. "Aiseyy nenek ni.. orang tengah susah hati ni dia suruh gi buat parti pulak.".. Tapi dia dengar cakap nenek dia.. Dia pun pergi keluar makan angin, beli makanan minuman, and buat parti. Dia tak fikir tentang bisnes dia yang tengah drop tu. Akhirnya dia sedar yang ada perkara yang diluar kawalannya. Dia hanya perlu menerima dengan positif. Ambil masa untuk bertenang.
klik imej untuk lebih jelas
Jika anda sedang menghadapi phasa getir, rileks. Bukanlah saya nak anda pergi berparty 24jam. Sebaiknya ambil masa untuk bertenang.(Ikutlah style mana anda nak bertenang). Tapi jangan lama sangat sebab nanti orang dah ke bulanbintang, anda dalam selimut lagi.
Kesimpulannya, kalau anda nak survive dan berjaya dalam bisnes (tak kisahlah bisnes apa pun), perkara PALING MENCABAR yang anda kena buat adalah STAY POSITIF, TENANG, GEMBIRA dalam apa jua keadaan. 

Thursday, January 22, 2015

12 rahsia manfaat resveratrol atas kesihatan manusia

Ramai pengedar Shaklee claim yang Vivix ni bagus gile, tonik ajaib lah , itu lah ini lah. 

Yang sebenarnya.. memang bagus pun. hihi.. Tapi korang tahu tak kenapa?

 Sebab vivix ni kaya dengan Resveratrol. Dan resveratrol lah rahsianya.. Resveratro bermanfaat untuk kesihatan, khasnya beberapa penyakit kronik. Korang rujuk gambar dibawah antara fungsi dan manfaat resveratrol

klik imej untuk lebih jelas
Bila korang dah tahu manfaat kesihatan resveratrol,12 rahsia manfaat resveratrol, nescaya korang takkan miss untuk teguk sesudu besar Vivix setiap hari..
 

Dah Baca?

Disclaimer #1

Sebarang penulisan di mamafaiz.com adalah perkongsian peribadi. Tiada kaitan dengan mana2 pihak samada hidup atau mati. Dilarang utk dicetak/disalin sekiranya bukan bertujuan utk perkongsian ilmu.

Disclaimer #2

Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose apa jua penyakit. Pembaca digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan

My Blog List

Statistic





MamaFaiz...~mom's favorite choice Copyright © 2010 . Designed by Whitey Mommy