Welcome and thank you for visiting MamaFaiz.Com [MFC]..here is a place where I share and deliver my thoughts about health, beauty, motivation, my life and also natural suplemen.

I am Shareeza, your Shaklee Independent Distributor at Shaftsbury Residence, Cyberjaya, Selangor. Delivery throughout Malaysia
Shaklee ID: 570945 | shareeza80@gmail.com| 0163224122|FB:Cery
Blog mamafaiz.com dimiliki oleh Faizland Sdn Bhd (1043480-W)

Cerita Magika setiap hari.. klik LIKE page MCsKK

"Ya Allah! Sesungguhnya aku berlindung kepada-Mu daripada kesusahan dan kesedihan; aku berlindung kepada-Mu daripada kelemahan dan kemalasan; aku berlindung kepada-Mu daripada sifat pengecut dan bakhil; dan aku berlindung kepada-Mu daripada beban hutang dan kekerasan manusia."

Search

Loading...

Thursday, July 30, 2015

Vivix untuk saya, Vivix untuk semua

saya kalau nak rembat stok Vivix untuk diri sendiri, saya tunggu time harga superspecial, biasanya setahun 1-2x jer. Sebab jimat banyakkkkkkkkk gilerr. Kebetulan bulan ni adalah bulan harga superspecial untuk Vivix, tu yang saya bajet siap2 berapa botol nak ambil untuk saya, untuk suami, untuk parents... haaaa tak cukup 1 set ni..
31 July last day nak dapat harga special ni. Seriuss. jimat lebih Rm1000.

Wednesday, July 29, 2015

Mujur saya mulakan dari awal untuk faiz

Pagi ni nak cerita vitamin untuk kanak2 sebab saya percaya kat luar sana ramai yang mencari vitamin untuk anak2 tersayang... lagi2 kalau anak kerap demam
Ni nak cerita kisah saya. Saya mula berikan kepada Faiz set kesihatan kanak2 time dia umur 2tahun.Ada satu lagi mealshake, tapi takde dalam gambar ni.Mula2 tu rasa macam malas gak nak bagi..rasa macam biasa jer, rasa macam takde apa sangat vitamin ni kat anak I..tapi saya teruskan bagi, istiqamah..D
AN sekarang faiz dah umur 9 tahun.. baru saya rasa mujurrrrrrrr bagi awal...hihihiihi..baru saya faham PENTINGNYA nutrisi yang bagus untuk anak2 sejak dari usia kecik.
So korang, jangan fikir panjang.. amik ni.. sekarang maybe tak rasa tak nampak.. tapi jangkapanjang efek sangat PRICELESS.... yang dah cuba sure faham apa saya ckp ni.

Tuesday, July 28, 2015

stress membahayakan kesihatan otak

Jangan stress terlampau... bahaya kat otak nanti..hihi
mari telan Bcomplex lebih2 sikit...

Stress punca penuaan pramatang

Haa amik ni tip sihat minggu ini. Untuk merawat stress, ubatnya adalah tidur yang cukup, exercise, dan makan makanan yang berkhasiat.
Bahayanya stress kalau tak dikawal, ia akan jadi penyebab utama penuaan pramatang. 
Okey sekian..

Sunday, July 26, 2015

Kelebihan Vivix di bulan raya

Pada zaman dahulu (haissyy macam lama jer..hihi.. ), actually 6 tahun lepas, ketika saya diperkenalkan dengan Vivix ni.. saya buat tak tahu jer.Saya angguk2 jer bila orang cerita. Waktu tu Vivix barulah jugak kat Malaysia ni.. Dalam hati saya, hmm apa lah yang best sangat ..boringggg!!
Tapi lepas satu ketika, bila tengok banyak testimoni2 yang best2.. isyyy, tak boleh tahan..cuba lah...agak lambat lah jugak saya nak istiqamah dengan Vivix ni..tapi sekali dah istiqamah, rasa bestttttt sangat DAN sekarang ni, dalam banyak2 vitamin,.inilah antara buah hati pengarang jantung saya...
Kalau anda wanita umur 35 macam saya yang pentingkan kesihatan,kecantikan.. ambil lah VIVIX ni hari ini, jangan jadi macam saya yang menyesal sebab tak mulakan dari awal.
Antara kelebihan vivix:

  • meningkatkan tenaga
  • mengurangkan risiko penyakit kronik
  • meningkatkan pertahanan badan
  • kulit cantik dan mulus


Saturday, July 25, 2015

7 ramuan dalam kolagen yang menakjubkan untuk anda

 Ini dia 7 bahan ramuan utama dalam Collagen Powder yang saya minum setiap hari. 

Apa kelebihan setiap satu ni?

Kolagen ikan: Memberikan kesan elastin, mengekalkan kulit lebih anjal
Ekstrak kulit kerangan: mengandungi glukosamina sbg pelincir sendi, menghidrat mata, & melegakan ketidakselesaan mata
Lactobacillus acidophilus: Meningkatkan penyerapan kolagen
Ekstrak biji Camellia Japonica: Mengandungi acid oleik dan isoflavon. Membekalkan nutrisi dan penghidratan
Ekstrak Pfaffia: Merawat rambut gugur, ketidakseimbangan hormon, dan meningkatkan tenaga batin. Meningkatkan prestasi dan tenaga,
Vitamin C: Menggalakkan pengeluaran kolagen dan menentang radikal bebas.
Vitamin B2,B6: membekalkan tenaga penting dalam proses pengeluaran kolagen didalam sel tubuh.

Pendek kata, ia pilihan tepat bagi saya kerana Shaklee Collagen POwder memberikan keanjalan, penghidratan dan antioksidan... 

Friday, July 24, 2015

Kelas shake shake Shaklee

Dah  3 bulan saya cuti, boring lak rasa...hihihi...
Esok insyaAllah bakal memulakan sesi kelas bisnes Shaklee bersama saya.. ekslusif..... semangat nak mengajar dan belajar bersama2 downline.
Terbuka untuk semua dibawah susurgalur organisasi JutawanShaklee

Maklumat lanjut cemana nak booking,etc sila rujuk kat secret grup facebook yer... Jangan lepaskan peluang tau... Saya bukak peluang sampai 31 October sahaja

 

Dah Baca?

Disclaimer #1

Sebarang penulisan di mamafaiz.com adalah perkongsian peribadi. Tiada kaitan dengan mana2 pihak samada hidup atau mati. Dilarang utk dicetak/disalin sekiranya bukan bertujuan utk perkongsian ilmu.

Disclaimer #2

Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose apa jua penyakit. Pembaca digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan

My Blog List

Statistic





MamaFaiz...~mom's favorite choice Copyright © 2010 . Designed by Whitey Mommy