Welcome and thank you for visiting MamaFaiz.Com [MFC]..here is a place where I share and deliver my thoughts about health, beauty, motivation, natural suplemen.

I am Shareeza, your Shaklee Independent Distributor at Seri Kembangan, Selangor. Delivery throughout Malaysia
Shaklee ID: 570945 | shareeza80@gmail.com| 0163224122| 0389574458|FB:Cery

Tips&Cerita magika setiap hari.. klik LIKE page MCsKK

"Ya Allah! Sesungguhnya aku berlindung kepada-Mu daripada kesusahan dan kesedihan; aku berlindung kepada-Mu daripada kelemahan dan kemalasan; aku berlindung kepada-Mu daripada sifat pengecut dan bakhil; dan aku berlindung kepada-Mu daripada beban hutang dan kekerasan manusia."

Search

Loading...

Wednesday, September 3, 2014

Promosi Collagen dan Mealshakes yang sangat hebat

Okey harini saya tak dapat nak tulis panjang. tapi saya nak beritahu berita best buat penggemar2 produk Shaklee khasnya yang suka cantik2 tu. Bulan ni ada double promotion dari Shaklee.. B uy 6 free 1 collagen dan buy 3 free 1 Mealshakes. Awal2 pagi 1hb September dapat tahu tentang berita ni, rasa nak melompat bintang.. Saya memang tunggu2 promo kolagen... lama betul tak muncul.. Apa taknya bile promosi ni,harga murah dari biasa..saangatttt okayyyyy... gi amik calculator.. Sah2 kena borong untuk setahun.... dahla dapat free sekotak lagi tu... siapa yang tak suka hadiah dan barang free wehh.. jutawan mana pun suka.. hihihi..  Saya percaya siapa2 yang dah memang rasa kesan Collagen Powder Shaklee ni sah2 akan rebut peluang ni.

Dan oh ya bulan ni bukan takat kolagen tapi mealshake pun ada promosi buy 3 free 1,, haaa tak ke best gitu... kalau kira2 sebotol memang murah.. Dahla mealshake tu memang wajib ada kat rumah I ni. especially untuk Faiz.. jadi mesti rebut peluang promosi n 

Jangan ingat mealshakes tu untuk anak2 sahaja tau. mak2 pun boleh gak amik tapi kena tahan la kesannya- kulit cantik mulus tulus, glowing, makan pun takde merapu2 dah... oh sangat best kesannya.. siapa lah yang tak boleh tahan yer.. confirm mesti beli

Link menarik :
>>Cabaran 40 hari cantik bersama ESP & kolagen
>> Betul ke anak pintar bersama Mealshakes
>>Keistimewaan Collagen Shaklee
>>testimoni real selepas consume Collagen

Inilh sebab mengapa saya wajib ambil 1-2peket Collagen setiap hari. Jenama pilihan sah2 Shaklee sebab sumber kolagennya dari sisik ikan merah (kadar penyerapan tinggi) dan sebab ia ada clinical test (dalam 8 minggu dah nampak kesan..memperbaiki tekstur kulit wajah.. Ni based on pengalaman saya tak tunggu 8 minggu.. awal dari tu dah dapat.. ini pengalaman saya lah. lain orang lain...  (klik imej untuk lebih jelas)
Okey nanti sambung lagi...nak tahu lebih detail korang klik lah link Collagen Powder dan Mealshakes tu yer..Nanti lain kali kalau I rajin sikit, I story tentang mealshakes tu.... eksaited ni...

Monday, September 1, 2014

Jangan rahsiakan tentang Shaklee

"..Dont make shaklee a secret .. share it..its a GIFT you giving people.."~sebahagian dari petikan dari ucapan CEO Shaklee Corporation ketika National Conference di Sunway 3 bulan lepas.

Jangan rahsia2kan okay pengalaman anda dengan Shaklee. Perkongsian anda umpama satu hadiah dari anda untuk orang lain.. best tak rasanya bila dapat beri hadiah kat orang.. best kan.. Jadi setiap kali anda kongsikan pengalaman anda dengan Shaklee.. tak kisahlah.. pengalaman kesan makan produk ke, pengalaman buat bisnes ke, pengalaman free trip ke, apa jua pengalaman yang anda lalui,rasai... semua yang anda kongsikan walau sepatah perkataan sahaja..ianya adalah HADIAH tak ternilai dari anda untuk semua orang dikeliling anda

Jadi kesimpulannya, jangan rahsiakan.. jangan pendam dalam hati.. Kalau kita rasa best dapat hadiah, sebenarnya perasaan dapat beri hadiah lagi berganda bestnya tau.. Semua orang ada peluang untuk 'memberi hadiah'...
Mulakan hari ini untuk bercerita...no more secret okay


gambar ini bukan time NC. tapi gambar ketika di Long Beach dimana berlangsungnya Global Conferene Shaklee 2014. Ketika ini Mr Roger sedang bercerita usia Shaklee yang dah pun mencecah 100tahun. Haa tu dia.. sepanjang 100 tahun banyak inovasi yang dah tercipta. Okey nanti sambung lain kali topik ini. (klik gambar untuk imej lebih jelas)

Sunday, August 31, 2014

Malaysia Merdeka yang ke-57

Kepada semua rakyat Malaysia, selamat menyambut hari kemerdekaan yang ke-57. Muhasabahlah sepanjang kita dah duduk di bumi Malaysia ni apa yang kita dah buat,dah rasa, dah lalui, dah berubah jadi apa.. Sorak2 merdeka tapi apa yang merdeka sebenarnya. Sendirilah jawab ye. Sebaiknya kita merdeka dari sifat2 negatif dalam diri
gambar ihsan dari Master Ahmad Firdaus. Ini detik di mana2 master2 yang efektif sepanjang cycle 2013/14 diraikan di atas pentas antarabangsa (LongBeach, California, US) sambil mengibarkan bendera Malaysia.. I lupa lak  nak kibar.. ada je bendera kat tangan tu... tapi eksaited tengok orang..haha. Cerita lebih lanjut mengenai gambar ini tunggu di lain hari ok... (Klik gambar utk imej lebih jelas)

Wednesday, August 27, 2014

Overdose atau awet muda bersama vitamin Shaklee

Ini lah pilihan saya sekeluarga. Semua yang dalam gambar tu memang ada kat meja dapur rumah kami... tapi bukan tu sahaja.. tu tak termasuk ESP, Vitalea, B Complex, Zinc, Vit-C, Alfalfa,Vitamin E, Carotomax, Mealshake.
Overdose? Eh jangan risau, saya tak telan semua sekaligus setiap hari. Ada jadualnya. Bukan semua sekaligus. Cuma kalau dalam keadaan tertentu seperti demam,sakit,penat terlampau,travel long distance.. maka saya akan telan lebih sedikit dari biasa. Contoh baru2 ni saya travel ke US, jadi saya ambil ekstra ostematrix, B- Complex, Vitalea.. ekstra disini maksudnya kalau biasa 1bj sehari, tapi dalam keadaan tertentu, saya akan telan 3-4bj sehari atau lebih.. So far Alhamdulillah.. 

Jangan terkejut ye, saya pernah dengar ada kes pesakit cancer telan 1botol Vivix sehari.. dan ada yang bagi parents yang dah uzur telan Ostematrix 12bj sehari..kesannya? Memang mavellous... Eh jangan pulak korang terus advice parents korang telan sebotol sehari.. sabar2.. Dos2 ekstra ni kena dapatkan nasihat dari distributor..kalau dalam keadaan sihat,normal..jangan terus telan banyak2 yer..hihi...Tengok dulu pada usia, pada taraf kesihatan dan banyak lagi faktor2 lain... Yang penting jangan risau nak telan ekstra dari biasa....  Macam saya ni, Vit C Shaklee saya telan 5-6biji sehari...kata nak cantikkkk kannnnn..hihi.... Ini semua pengalaman sendiri yer.. Jangan pergi report pulak kata saya overclaim....

Moral of the story tajuk harini adalah saya okay jer kalau nak telan lebih dari biasa..Kenapa? Sebab saya yakin dengan Shaklee, vitamin2nya selamat semulajadi..InsyaAllah...dan 

Haa dah alang2 cakap pasal overdose ni, saya teringat Global Conference Shaklee yang saya hadiri baru2 ini bertempat di Long Beach ,California US..saya dah tengok dengan mata sendiri, ramai pengguna2 Shaklee di Global Conference US baru2 ni, rata2 semuanya dah berusia 60tahun, 70tahun,.80 tahun..(Shaklee dah berusia lebih 56tahun di US). takde lagi kes overdose ke apa ke.... Bahan2nya semulajadi itu yang saya suka dan memang terbukti berkesan.... .

Cuba korang tengok gambar bawah ni.. auntie ni.. eh auntie ke nenek ek.. tak tahu nak panggil apa dah.. umur dia dah 81tahun.. Syok borak dengan dia..time ni tengahbersosial kat Black Tie Dinner.. okay entry lain kali saya cerita pasal Black Tie Dinner okay.. Kembali ke kisah nenek ni... Dia dah consume vitamin Shaklee lebih 40tahun..... saya sebenarnya ralit tengok dress dia..cantik..hahaha..
auntie ni berusia 81 tahun dah.. tetap vogue dan gorgeous... ini bukti dah lebih 40tahun consume Shaklee... Hmm Sekarang saya dah 34tahun.. lagi 40tahun nak lah jugak maintain vogue.. okay jom telan vivix sebotol harini..hihih
Ini satu lagi couple yang paling senior...Roger introducekan kami dengan pasangan ni.. Familiar tak.. muka dia mmg ada dalam memberkit shaklee dan website shaklee.. Pasangan ni bukan sahaja dah lebih 40tahun consume vitamin Shaklee.. tapi dah lebih 40tahun jana income dengan bisnes Shaklee... kira top no 1 lah sebab saya tengok couple ni duduk sebelah Roger time dinner tu..  Memang atok dan nenek ni tuai hasil je lah sekarang.. sehari mahuRM  ratus ribu hasil tuaian dia. Saya pun nak berangan lah lagi 40tahun kat mana saya agaknya..hihi
Okey, sekian untuk hari ini, Nanti saya sambung lagi, Kesimpulannya, jangan takut nak makan vitamin. Yang perlu anda takut adalah cemana  tahap kesihatan anda 25tahun akan datang, 30tahun akan datang..  Jangan menyesal sebab tak makan suplemen...  Jangan cakap I tak nasihatkan yer... Kalau nasi dah jadi bubur, tiada guna menyesal yer... 



Sunday, August 24, 2014

Shaklee HQ berpindah ke Sunway Pinnacle

Lamanya dah tak update blog. Sebelum saya kongsikan macam2 cerita yang berlaku..saya nak kongsikan info dibawah ni dahulu.... 
Sila ambil perhatian khasnya kepada penggemar2 suplemen jenama Shaklee,bahawasanya Shaklee HQ telah pun berpindah.. bukan lagi di Empire..tapi sekarang ni di Pinnacle.. sebelah Sunway shopping complex tu. haa.. nampaknya lepas ni Sunway shopping complex tu jadi rumah hinggap lah ..... no more empire shopping galery..... (rujuk gambar di bawah untuk alamat terkini dan contact no). Jangan sesat yer..
Bila dapat tahu pasal ni memang rasa teruja sangatt...Best tu.. sebab sunway lagi besar..hihi... Cemana agaknya rupa ofis baru Shaklee ni yer.. sure bertambah cantik,besar... bestttt.. ni petanda Shaklee makin mendapat tempat di hati seluruh orang Malaysia...  

Shaklee is pleased to announce that, to better serve its valued customers and distributors, the Malaysia headquarters will be moving to a larger office at the Sunway Pinnacle in Subang Jaya on the 25th of August.

Okey sekian setakat ini... nanti saya sambung lagi...

Thursday, July 24, 2014

Kisah benar: Wanita, Suplemen dan Kecantikan

Saya nak kongsi satu cerita ni. Saya petik dari facebook anak buah saya. Namanya Nani. Harapnya bermanfaat buat semua wanita di luar sana. Kisah beliau anti supplement dan kawannya yang menggalakkan wanita ambil supplement. Nak tahu kenapa? Baca lah kisah lanjut di bawah ini yer
----------------------------------
Anti supplement???
Itu lah diri saya suatu ketika dahulu.. 

Bila mana saya selalu tengok kwn saya setiap hari makan supplement..

Biasalah masa sambung master dulu bergaul dengan ramai kwn2 yg lebih berumur.. n masa dulu dalam kelas im the youngest yg sambung master dulu..
Tapi ade sorang kawan ni.. nampak mudaaaa je.. compare dengan umur dia..mmg org tak percaya..actually dia dh 40s almost nak masuk 50s..masa saya belajar dulu la..skang dh 50 la kot..lama dah tak jumpa kawan ni...

Tapi..Energy dia tak menunjukkan dia seorang yg reaching the age of 50s..
Mmgla nampak wrinkle tu tp.. still mmg kalau teka umur korang mesti salah teka punyelah.

Saya agak close dengan dia since we are in the same class.. selalu hari2 nampak dia makan supplement..
Masa tu saya xtahu pon kepentingan supplement ni..mmg anti giler. Sbb bg saya supplement tu adalah ubat.. bila ubat saya assume ade chemical n bila.ade chemical saya assume mmg boleh rosakkan ginjal. Kolot sungguh time tu!

Bila saya luahkan ape yg saya rasa pasal supplement kat dia.. sbb bg saya..kita dah makan kot..makan sayur..makan buah..tapi bila sy membebel2 tu dia hanya tersenyum je.. then lepas tu barulah dia bersuara.. dia tanya..
You makan sayur2an yg fresh ke yg goreng?
Saya cakap xde maknenyelah kalau yg xdigoreng kan?
You makan cukup x nutrisi yg dicadangkan utk setiap hari mengikut keperluan badan?
Saya jwb..for sure la tak kan..
Tapi makan la jugak drpd xmkn langsung.

Dia cakap..ape yg kita makan sbnrnya belum mencukupi apa yg badan kita perlukan setiap hari. Sebab tu badan kita cpt penat dan lemah. Asal balik keje mesti terbongkang..otak dah xboleh nk fikir dgn baik dah sebab badan dh lemah..otak pon lemah nak berfikir..

No wonder la dia mmg genius.. seriously babe..sumer benda dia tahu..bila masa dia membaca pon sy xtau..ingatan pon kuat..dh tua2 pon ingatan kuat lagi..kalah org muda.. n dia mmg seorg yg fokus..
Katenye bila badan sihat..otak akan lebih cergas..dan akan lebih fokus..
Sebab tu bila bagi anak3 makan mealshake diorg boleh fokus dalam kelas sbb badan dan otak diorg ready utk terima sebarang input.

Dan yg penting.. kwn saya ni pengguna shaklee tegaaaaarr dari zaman dia awal 30an lagi..n dia pon active sports tau even dah tua2 ni.. jangan tak percaya.. percayalah!

Sejak dr tu saya cuba shaklee.. mmg lain sgt b4 n after makan supplement.. kalau xmakan supplement mmg rasa ade bende xkena ngan badan..

Lagi satu katenye..org pompuan lagilah sgt2 wajib ambik supplement.. sbb bila dh kawin..dh ade anak.. nak bg anak tu sihat..mak kena makan makanan yg berzat tggi..bukan makanan yg dh tercemar dgn hasil goreng2 gorengan yg zat dia dh mati.. kalau xmakan supplement.. tggulah..masuk anak ke 3 ke 4.. gigi tu sebatang sebatang luruh.. nak tayang depan laki dengan gigi rongak?
Hahaha.. berani???? Skang tak rasa la.. nak gg rongak dulu ke..atau nk prevent gg dr rongak? Kajian dh byk dh org buat ni.. kalau xcaya jugak.. den xleh kata apa la..

Ok..dah pjg sgt dah ni..

Ini facebook beliau Nani. Thanks Nani for sharing cerita ini. Semoga bermanfaat untuk wanita2 di luar sana
---------------
Okey sekian perkongsian hari ini. Nanti saya kongsi lagi cerita lain yer.
Entry lain yang berkaitan. Jemput baca
Kekal cantik dengan 5 vitamin
Tips Cantik wanita 30-an
Cantik untuk suami tersayang

 

Disclaimer #1

Sebarang penulisan di mamafaiz.com adalah perkongsian peribadi. Tiada kaitan dengan mana2 pihak samada hidup atau mati. Dilarang utk dicetak/disalin sekiranya bukan bertujuan utk perkongsian ilmu.

Disclaimer #2

Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose apa jua penyakit. Pembaca digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan

My Blog List

Statistic

MamaFaiz...~mom's favorite choice Copyright © 2010 . Designed by Whitey Mommy